Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chci si pořídit stolní pc od Dellu snad je to dobrý výběr, teď mám ještě starý notebook HP ale už dosluhuje. Měla jsem už dva notebooky a moc velkou výdrž to nemělo tak chci už udělat změnu ale někde jsem četla že pc žere moc elektřiny, ale zas má větší životnost tak bych potřebovala poradit jak vybírat atd. za každou radu budu ráda.
Dobrý den, co člověk, to názor, tak to není snadné poradit. Stolní PC se nedá přenášet, potřebujete ještě monitor, klávesnici a myš (ale, to vše asi víte). Takže, asi základní je otázka využití PC, resp. k čemu má sloužit (kancelář, domácnost nebo herní) a cena, do které se chcete vejít. Také, zda má být hotový nebo si ho složíte sama. Zdravím!
P.S. Dell bych považoval za dobrou značku.
doplněno 12.01.15 01:51:Ten NTB se Vám v pelíšku přehřívá, protože ho asi nemáte na pevné podložce a duchna ucpe jeho větrací otvory - potom se přehřívá, až se upeče. Když nemáte v podstatě žádné nároky (kromě ceny), tak si pořiďte zase NTB (Dell) a chovejte se k němu lépe.
doplněno 12.01.15 14:16: doplněno 12.01.15 15:28:veronna20 - Vám se obtížně radí, protože neuvádíte nic konkrétního (cenu nebo výkon PC).
Podívejte se např. viz odkaz a tam si stolní PC vyberte (a monitor, klávesnici a myš). Nebo se již konečně vyjádřete přesněji.
a k tomu W8 - hodně často se ozývají lidi, že právě W8 má chybu nebo jim způsobil problém... já bych si nechal W7
Hlavní rozdíl ve stolním PC je ten, že když se vám pokazí nějaká část nebo je vydaná nová edice konkrétního HW, můžete vyměnit jen ji a zase si zlepšit výkon. Taková výměna klávesnice u NTB může být drahá nebo i dražší, než NTB samotný. Poměr kvality, výkonu a ceny jasně vyhraje stolní PC. NTB se spíše zabývá miniaturizací a váhou - jak to udělat, aby bylo ULTRASLIM...
Určete si částku, a pak můžete srovnat výkon NTB a výkon sestavy vč. monitoru.
Já jsem pro stolní PC.
Pokud sem napíšete pár info - částku, hlavní náplň činnosti, potřeby - jistě vám tu nabídneme mnoho variant a možností.
doplněno 12.01.15 15:55:ok, za tu cenu si dejte požadavky:
Grafika, paměť, SSD a slušná deska.. Krásně si seskládáte herní PC... Záleží už jen na vašich možnostech a schopnostech. Jsou "výprodejové sety", které mívají jednu a více starých HW... tudy ne.
doplněno 12.01.15 16:02:a ještě moje dobrá zkušenost - CZC.cz
zadán požadavek, jejich doporučení zkonzultováno jinde, schváleno a sestava doma
pokud jste naprostý lajk a chcete jen navrhnout typ, pak je asi jedno, jestli je to seskládané na objednávku nebo nabídka z netu...
Navrhl bych vám czc.cz/... a s požadavkem na změnu z toho HDD na dva - jeden SSD s operačním systémem - stačí do 120GB a druhý (třeba jen 500GB) na ukládání filmů atd.
Notebooky nejsou primárně určeny na hry, rozhodně ne ty nehlevnější. Dell, ani HP ani nemá žádný herní (nebo něco s lepším chlazením). Déle určitě vydrží stolní počítač.
Vyfiltroval jsem ty, které by byly na hry, alespoň ty základní ideální (záleží na tom, co na počítači děti dělají, jaké hry hrají): czc.cz/...
Pokud se vám nechce investovat do monitoru, je tady možnost pořídit si all in one počítač: czc.cz/...
Notebook od dellu, ani hp určitě ne. To je špatná volba. Ve vyfiltrovaných příspěvcích je Lenovo - právě to má ideálně řešené chlazení všech počítačů, rychlý servis a vynikají kvalitou zpracování.
Já měla HP už 6let a pokaždé ta samá chyba, takže víckrát už HP ne. S Dellem zkušenost nemám poradil mi kamarád který ho má už delší dobu a zatím mu to funguje, monitor mi donese bratr od Asusu moc ho v práci nevyužil tak mi ho donese. Děti nejvíc asi hrajou ty hry na soc.sítích a jinak na steamu. S lenovo zkušenost taky nemám a ani nevím o někom kdo by ho měl.
HP a Dell jsou ty největší plasťáky. Pkud chcete něco odolného, co opravdu vydrží, tak jedině řada ThinkPad od Lenova.
A co se vám děje s pc že vám "dosluhuje" naprostá většina problémů s pc se dá opravit doma, jen mít patřičné znalosti a odvahu Například, když se lidé diví že strkám pc komponenty do trouby a pak se diví ještě více, že to najednou funguje
Ale ne... Zkrátka, třeba by se dal váš současný nb opravit, a nemusela by jste utrácet za další, ketr vám taky odejde... Servisům se dneska nedá vůbec veřit, akorát lžou, a okrádají vás o čas a peníze...
Ano to máte pravdu že v servise okrádají, asi před dvouma rokama jsem nechala opravit u prvního notebooku základní desku která stála 2.500kč asi za týden se mi objevila modrá smrt a bum už to nešlo zapnout takže jsem ztratila všechny data a soubory :P pak jsem si teda koupila nový mám ho už 3roky pořád se seká a hází modrou smrt, už se mi zkazilo HDD zase to vyměnil nainstaloval nějáké kraviny do toho které jsem ani nechtěla a zaplatila jsem 4.000kč a před silvestrem mi to zas spadlo naštěstí jsem zchraníla nějáké soubory. Teď jsem se dozvěděla od kamaráda že je zjevně vadná deska opět ale pořád ještě jede, já radši do ničeho nesahám ani se nevrtám protože jak by řekl můj bratr: na co sáhneš to po*ereš. Radši už si koupím co mi vydrží nějáké léta než abych furt dávala co tři roky na noťas.
Doporučuji urychleně zálohovat data na externí HDD, nebo flešku. Pokud je disk dělený, prohlédnout zda na něm není něco, co se na C: zapisuje automaticky a nesouvisí to s OS. Ke hraní her je třeba brát v úvahu věk dětí ... nároky na hry porostou.
Nechat si postavit PC, je otázka jaký je přístup k příslušnému servisu (tahat bednu je rozdíl, jak hodit NB do tašky). Sestavit si sám PC není těžké, zvláště když je stále k dispozici NB pro konzultace. Důležitý je výběr komponentů, jejich soulad a výhled použití a dodržet postup montáže, včetně čistoty prostředí a soustavného zbavování se osobní statické elektřiny.
Jinak je dobré, pro případnou záruku, svěřit sestavení firmě (mnohdy zdarma). Komponenty lze vybrat podle doporučení zde na "poradte".
Já mám radši všechno v záloze kdyby se mi náhodou už nepodařilo ten notebook znovu nastartovat ale zatím ještě jde takže je to v pohodě, pokud si koupím nějáký stolní pc tak už sestavený protože my jsme menší město a jsou tu jen dva servisy ale oba jsou to zloději, mám s něma špatnou zkušenost a vím že by chtěli ohrmnou částu za sestavení. Vždycky je lepší se prvně z někým poradit než něco koupím.
Ještě dodatkem, pokud jste přiměřeně technicky zručná a budete mít zájem, pokuste se získat časopis Computer č.20/2004, kde na straně 14-20 je postup, jak si každý sám může složit počítač. V současné době je skládání ještě jednodušší s ohledem na unifikaci komponenetů. Některé firmy skládají počítače zdarma z u nich vybraných komponentů. Myslím, že je to fa CZC a Alfacomp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.