Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí HDD z notebooku

Od: lemon* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, máte někdo zkušenost s používáním HDD z ntb jako externí zařízení? Na internetu jsem viděla, že prodávají i speciální krabičky, do kterých se HDD vloží a přes USB se dá používat následně jako externí HDD. Jaké jsou s tím problémy, když ho použiju jako externí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Adaptér Premium Cord USB 2 IDE SATA

Nemusí to být speciální krabička, ale adaptér, do kterého se zasune konektor harddisku z notebooku (nebo jakýkoliv jiný harddisk, 2,5"nebo 3,5", paralelní IDE, nebo i sériový SATA, nebo CD ROM, atd), k harddisku se ze zdroje, který je součástí adaptéru, přivede napájení a kabel z adaptéru s USB koncovkou se zasune do USB konektoru v PC nebo jiném notebooku. Samozřejmě se také zapne zdroj napájení, kterým se napájí ten adaptér. Vypadá to složitě, ale je to jednoduché. Notebook, nebo PC pak připojený harddisk, třeba i ten harddisk ze starého notebooku, vidí jako další jednotku, podobně jako vidí USB flash disk, třeba E: nebo F:, atd..

Viz poradte.cz/... a tam je odkaz na czc.cz/...

lemon*
hodnocení

Dobře, já jsem si našla jednoduchou variantu a myslela jsem něco typu: alza.cz/... . Akorát mě napadá otázka, kdy může nastat nějaký problém s tímto připojením? Problémy bývají až postupem času jenom stářím zařízení nebo tam může nastat i jiný?

hop®
hodnocení

0x

Už několik externích disků jsem "vyrobil"pomocí něčeho takového, zatím bez jediného problému...

honza123*
hodnocení

0x

Z několika ntb mám disk a použil jsem boxy alza.cz/... Funguje bez problémů. Jeden mám na 500G disk, který mám zapojený na TV. nepotřebuje ani dodatečne napájet z druhého USB. Kabel na boxu je malej, a tak používám ten co je přiloženej.

lemon*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, půjdu to vyzkoušet také tak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]