Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájecí kabel nebyl zastrčen úplně

Od: raplik* odpovědí: 13 změna:

Čau, na Vánoce jsem zapojil novej počítač samozřejmě včetně napájecího kabelu který tam nešel strčit úplně a já myslel že je to na doraz i když to pomalu vypadávalo... bál jsem se použít trochu síly, ale tak nějak jsem to nechal a počítač v pohodě jel... dneska jsem si na to vzpoměl a jak jsem s tím začal hýbat počítač se vypnul, tak jsem si řekl že to není normální tak jsem se odvážil použít sílu a zastrčil se skoro celej až na nějak 1-2 mm čehož jsem si všiml že to tak má i můj starej pc. Teď to tam drží jako skála :-D a ptám se jestli to pcčko nějak nepoškodilo když to tam nebylo pořádně zasunutý... pc jelo úplně v pohodě ani jednou se nevypl... Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jow
hodnocení

0x

Funguje vám počítač? Pokud ano, je to OK.

buss
hodnocení

0x

Když to jede, na co ta obava? Byl před tím provoz přerušovaný, vypínal se, ne? Tak je to ok.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná Vám OS po zapnutí PC napíše, že nebyl správně vypnut. Ale, když tam byl již dříve dobrý kontakt, tak nyní je lepší a hardware bude v pohodě. Zdravím!

doplněno 10.01.15 23:11:

raplik - tato "blbost" dokáže pěkně zamotat hlavu (vlastní zkušenost). Měl jsem kdysi problém s PC, který se nepravidelně restartoval. A bylo to povytaženým přívodním kabelem.

Tedy, špatný kontakt, podpětí, zdroj nedával plný výkon a PC šlo na restart.

doplněno 10.01.15 23:33:

raplik - až někdy při hledání závady rozeberete PC na díly a potom zjistíte, že stačilo dorazit vzadu kabel, tak to na nějaký lék je.

doplněno 10.01.15 23:41:

raplik - psal jsem o sobě a svém trápení zakončeném zasunutím kabelu.

raplik*
hodnocení

však jsem pc nerozebíral :-D jen se ptám jestli se tomu něco nemohlo stát...až teď jsem si přečetl co jste napsal trošku víc nahoře :-D myslím to tak že třeba když to nebylo zastrčený pořádně tak aby třeba nebylo podnapětí a komponentům by to nedělalo dobře... to mě zajímá...

doplněno 10.01.15 23:43:

však píšu že jsem si to přečetl až potom :-D takže myslíte že to tomu nějak neuškodilo?

raplik*
hodnocení

Ano pc jel celou dobu v pohodě ani jednou se nevypnul což se teda divím když to tam sotva drželo... jsem na takový věci háklivej a sere mě každá blbost :/ takovou tu hlášku: Pc nebyl správně vypnut... to nehodilo ani jednou..

nos

Doporučuji lék Seropram nebo Trittico.

raplik*
hodnocení

Vyzkouším... díky :-D

nos

Ale vážně... pokud vás takové maličkosti dostávají, určitě to není dobré v těch závažnějších situacích. Pokud si to uvědomujete a omezuje vás to, pak Seropram (a jiné) umí dokonale oblbnout mozek, že ten kabel jen zastrčíte pořádně a nenapadne vás o tom přemýšlet. Nevýhodou léku je... No vlastně ona to je výhody pro mladíky, co jsou moc rychle hotoví. Trittico funguje na jiném principu, byť výsledek je obdobný a není tam onen nežádoucí vedlejší účinek. Než tyto léky zaberou je to cca měsíc a doporučuje se je užívat dlouhodobě, zejména v zimních měsících alespoň (není moc světla a na lidí chodí různé myšlenky). Nejedná se o léky které utlumí, toho se nebojte. Hodně štěstí.

raplik*
hodnocení

je pravda že mě vážně taková blbost dostane a pak o tom přemýšlím jestli se tomu nemohlo nic stát atd... stačí mi aby mi někdo odbornější řekl že jestli to jelo v pohodě tak tomu nic není a já jsem klidnej :) jsem člověk kterej si věcí váží, ještě když to navíc nebylo zrovna levný... a jsem cíťa :)

nos

Ano, je to v pohodě. Klídek. Ale o těch lécích se jděte klidně poradit, psychiatr není nic špatného a je hrazen ze zdr. pojištění. Nemyslím to nijak špatně, třeba to pomůže a budete šťastnější sám ze sebe.

raplik*
hodnocení

Jo díky to mě utěšilo :) podle mě to na léky není jen o to prostě mám strach když to mám pár týdnů ani ne... a zajímalo mě to jestli se tomu mohlo něco stát nebo ne... prostě jsem opatrnej

nos

Jo, chápu to. Taky by mě to mrzelo. Ale vás banalita hlodá moc - to je ten problém, které jsem si všiml. Za čas by to mohlo třeba skončit u OCD. No nic, nechci vás trápit, to bylo jen tak pod čarou...

jirkajirku

Pane "nos" Vy si děláte z tazatele srandu, nebo to myslíte vážně? Mně spíš přijde, že si dáváte ty lékárenský fety Vy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]