Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na tabletu během dobíjení

Od: viburnum* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mám nový tablet Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Android 4.4. (Kite-Kat) SM-T-530. Potřeboval bych prostou odpověď od někoho, kdo se vyzná. Tedy: mohu mít, během používání, tablet zapnutý v el.síti na dobíjení a pracovat dál, i když baterie je na 100%? A když ne,tak proč. Notebook mám v tomto režimu kdykoliv ho doma používám.

Děkuji za jasnou odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

u notebooků se to tak běžně provozuje, tablet není výjimkou...

viburnum*
hodnocení

Díky za odpověď - spoléhám na Vás.

troja*

Prostudujte přiložený návod, nebo vyhledejta na internetu podrobnou příručku ... protože u Fonepad7 s dual SIM je v podrobné příručce v PDF uvedeno, že se ho, v době nabíjení, NEDOPORUČUJE používat.

praivo*

Jediný důvod pro to může být že se bude nabíjet déle, nic jiného mě nenapadá. Tak blbě udělaný, aby se díky teplu z procesoru a nabíjecích obvodů přehříval, snad není...

hodnocení

2x

z návodu

Během nabíjení můžete zařízení používat, ale

plné nabití baterie může trvat delší dobu

downloadcenter.samsung.co/...

str.14 a dále

je to návod pro SM-T535, ale je to přímo se stránek Samsugu, pro 530 je stejný

takže jasná odpověď přímo z návodu Samsungu, stačí jen číst dodanou dokumentaci...

doplněno 11.01.15 17:32:

z návodu pro ASUS Fonepad 7

NOTES:

. Your ASUS Tablet can be charged via the USB port on the computer only when it is

in sleep mode (screen off) or turned off.

. Charging through a USB port of a computer may take a longer time to complete.

. If your computer does not provide enough power for charging your ASUS Tablet,

charge your ASUS Tablet via the grounded power outlet instead.

stránky

manualdevice.com/...

přímo důvod tam uveden není, ale z textu vyplývá, že USB port PC není schopen dodat potřebný proud a nabíjení se zapnutým tabletem by trvalo neúměrně dlouho, případně při trvalé práci by se baterie ani nemusela nabít na 100%, ono záleží na PC (většinou port USB je schopen dodat proud max 500mA), nabíječka pro Fonepad má výstup 5,2V, 1,35A; proto to doporučení, které zmiňuje rádce výše

praivo*

Dnešní desky umí do USB dodat daleko víc než 0,5 A, měl jsem k notebooku připojenou 7,5W čelovku a normálně fungovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]