Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Jak už napovídá nadpis, poslední 3-4 dny se mi gůgl prohlížeč aniž bych něco udělal, sám od sebe otevírá nechtěné stránky. Jednou je to na stažení FLV Playeru, příště je to nějaká hra s tankama, další nějaká malá zelená farma či co.
Je to dost otravný.
Rada používej jinej prohlížeč je mi na nic protože v současnosti používám 3 prohlížeče najednou a v každým mám otevřenejch 3-5 stránek protože sem míval v jednom prohlížeči otevřenejch třeba 12-15 stránek a internet se mi dost sekal tak mi kdosi poradil víc prohlížečů najednou s míň stránkama a zabralo to, už se to tolik neseká.
Poradíte mi prosím někdo co s tím.
Díky.
Zdravím,
trochu oříšek pro laiky.
Pro začátek bych zkusil programy na odstranění adware - CCcleaner, AdwCleaner. Nastavit je tak, aby se spouštěly se startem pc.
Pokud to nepomůže, tak bych doporučil obrátit se na odborníky na forum viry.cz. kde po položení dotazu se vám budou věnovat lidí znalí těchto problémů a povedou vás bod po bodu odstraněním problémů. Používají speciální programy, jejichž použití se ale pro laiky nedoporučuje (Combofix, Hijackfix a pod.).
Ronyx díky. Jak už sem psal, kámoš mi bude dělat reinstal windows tak uvidíme jestli to přestane. Kdyžtak potom použiju váš návod.
Samozřejmě dám vědět jak sem dopadl.
luis:
reinstalace windows zabere určitě, ale proč nezkusit stáhnout Avast, spustit jej po restartu a máš pokoj, pak si můžeš dál používat AVG.
Protože si myslím že mám kompjútr zabordelenej už tak dost.
Mám 6giga ram a stejně se mi internet seká. Proto tu reinstal.
Jo, ať se člověk stará o PC sebelépe, tak to chce jednou za rok, maximálně za dva reinstalovat. Windows do sebe tahají strašně balastu
Dela Vam to pouze Chrome? Nemohl jste si do nej nechtene nainstalovat nejaky plugin, co to zpusobuje?
Dělá to jenom Chrom - gůgl prohlížeč.
Nevím jestli sem si nechtěně něco nestáhl. je to docela možný. Jak to zjistím?.?.?
Komu není rady tomu neí pomoci
Znovu opakuji - zažil jsem už dvakrát přesně to co popisuješ, taky jsem pátral v čem je chyba, nakonec mne zachránil spuštěný antivir bez operačního systému. Najdi si tu volbu v antiviráku a restartuj PC, antivir naběhne po restartu až když vyčistí PC spustí se Windows. To že nic nenašel při běžné kontrole při spuštěných windows vůbec nic neznamená.
luis:
Vypadá to že AVG test po restartu nemá, což je dost špatné, protože to je nejúčinnější metoda odvirování, pokud už je v počítači nějaký virus aktivní
Zkus vypnout všechny doplňky mimo AdBlocku a věcí od Googlu, podle mne to dělá jeden z nich. Když reklamy zmizí, tak ty doplňky zkus zas postupně zapínat a až zjistíš, se kterým se objevily, tak ho odinstaluj.
Tady nejde o reklamy ale o to že se mi sami od sebe otevírají nový stránky.
Teď mi ale přibyl další problém. Chrom mi ve čtvrtek šel, v pátek nešel, včera šel a dneska zase nešel vůbec otevřít.
Příští tejden mi bude kámoš dělat přeinstalaci windows tak doufám že vyčištění disků a reinstal pomůže.
Máš v PC nákazu. Projet PC antivirem, mě už se to stalo v posledním roce 2x, antivir zabral.
Zdravím,
reinstalece Windows bez kompletního formátu disku je nanic - co na disku bylo to tam taky zůstane - včetně virů a různé havěti. Takže jsou 2 řešení:
- formát disku a komplet nová instalace Windows a dalších programů
- odstranění přímo té havěti, která problémy způsobuje
Pokud nechcete ztratit data a další věci z pc, pak zbývá druhá možnost - likvidace havěti. Ne že by to amatérsky nešlo - jde to, ale jsou na to potřeba určité programy, které sice lze stáhnout, ale laik s nimi může taky udělat víc škody jak užitku. Tyto programy totiž umí vymazat právě tu havěť - je je potřeba vědět, kde ji hledat a jak ji vymazat.
Pokud jste experimentátor a nevadí vám, že si taky může "shodit"celý pc, tak potřebné programy jsou třeba HijäckThis, ComboFix apod. Pokud nechcete nic riskovat - radu mám. Ale možná se to tady někomu nebude líbit a smaže mi to, protože se jedná o odkaz na odborné forum, kde sdělíte problém a odborníci vás povedou - vyžádají si log vašeho pc a podle toho budou radit, co a jak udělat dál, aby havěť zmizela. Přepokladem je minimálně uživatelská znalost pc, tj, aspoň přibližně vědět, kde co hledat. A kam se teda obrátit? Na forum viry.cz, konkrétně sekci řešení problémů a logy - odkaz tady
Ať se to podaří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.