Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win 8.1- Zabezpečené spouštění

Od: dusanjur odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřeboval bych si změnit pár věcí v příkazovém řádku, ale počítač mi to nikdy nedovolí z důvodu zapnutého zabezpečeného procházení.

Vím, že se dá vypnout v UEFI, kam jsem se také podíval a ta možnost tam opravdu je. Jenže mám problém, že se na ni nedá kliknout a tudíž se ani nedají prohodit možnosti Enable a disable.

Nevíte někdo jak na to?

Potřeboval bych PŘESNĚ TOHLE, co píšou v tom návodu. Akorát, že mi na konci nejde Secure Boost změnit.
( itsfoss.com/... )

Neví někdo co s tím? Už jsem zkoušel snad vše. Mám Ace Aspire V3-571G s Win 8.1

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

charlies*
hodnocení

4x

V tvém odkazu je takový text v zeleném boxu, který jsi asi přehlédl.

As mentioned by some readers in the comments, if you are using an Acer laptop, you might see that option to disable secure boot has been greyed out. Please follow this tutorial to disable secure bo/....

Odkaz vede na tento návod:

itsfoss.com/...

dusanjur
hodnocení

Děkuji moc, vůbec jsem si toho nevšiml. Ještě se zeptám. Myslíte si, že když si zvolím to heslo, jak v návodu popisují tak ho někdy v budoucnu mohu zase zrušit?Aby tam žádné nebylo jako do teď? Nebo třeba když dám PC do původního stavu tak se to obnoví i s tímto nastavením, že bezpečné procházení bude opět aktivní?

Počítači se zabývám ale tohle zkouším poprvé, tak by mě zajímalo co mě eventuelně čeká :)

charlies*

S Windows 8.1 nemám moc zkušeností, takže ani o UEFI moc nevím. Jen jsem koukal na ten článek... Ohledně toho hesla tam taky píšou:

Also, either save this password somewhere safe where you can access it years later as well or simply clear it after disabling secure boot.

Smazat by tedy jít mělo. A vzhledem k tomu, že UEFI má být jen náhrada BIOSu, tak při přeinstalaci Windows by to na nastavení vliv mít nemělo, ale to jen hádám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]