Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmizela ikona CD ROM

Od: sanchez69* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

už jsem zkoušel snad všechny rady na internetu,ale nic nepomáhá. Snad to vyřešíme tady [ doufám ]

Ve Windows 7 Home Premium mi zmizela na kartě počítač ikona CD ROM.

Když otevřu " správce zařízení ", jednotka tam je ale je u ní žlutý vykřičník → vlastnost → v okně stav zařízení je " Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést. Ovladač je pravděpodobně poškozený nebo zcela chybí. (Kód 39) "

Když dám Aktualizovat software ovladače → nejvhodnější software ovladače pro vaše zařízení již je instalován → ovladač tohoto zařízení je aktuální.

Zkoušel jsem i v registrech nějaký lowerfilter a upperfilter [ podle netu ], já tam ale takové položky vůbec nemám.

Kdyby někdo měl návod, byl bych hodně vděčný, už jsem z toho zoufalý.

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

0x

Něco takovýho mi to děla na starším ntb, po restartu tam mám ikonu cd rom, ale pak se to nějak odpojí a ikona zmizí. Podle mě je to hw závada, prostě se nějaký špatný kontakt. Dělá to, když si lehnu a dám si ntb na břicho. Cinkne to a ikona zmizí.

zop
hodnocení

0x

V registrech žádná chyba není, tam nesahejte. Klikněte na ve správci začízení na DVD (tam co je vykřičník) a pravou myší vyberte možnost odinstalovat. Následně restartujte počítač. W7 žádné ovladač na běžnou mechanika nepotřebují instalovat. Spíše bych řekl, že váš problém byla banalita a celé jste to poškodil instalací vámi popsaných nesmyslů. Před mým návodem na postup všehcny ty nesmysly odinstalujte, následně použijte CCleaner (ponechto ho v původním nastavení) a vyčistětě PC a registry (to jsou první 2 položky vlevo).

sanchez69*
hodnocení

Díky, jdu zkusit.

sanchez69*
hodnocení

Tak jsem odinstaloval, Cleanerem vše vyčistil a po restartu PC naběhlo oznámení " Matshita DVD - RAM UJ890AS software ovladače byl úspěšně nainstalován "

Ve správci zařízení je jednotka DVD/CD-ROM a v podsložce MATSHITA DVD - RAM UJ890AS opět se zlutým vykřičníkem, takže se ovladač po startu instaluje sám. Problém je pořád stejný.

Nemáte ještě nějaký nápad?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, v jakém stavu je ta mechanika, resp. funguje? Roztočí, načte a přehraje médium?

Zdravím!

doplněno 03.01.15 17:34:

Možná to je podobný problém jako v otázce viz odkaz - tedy, nelegální OS.

poradte.cz/...

sanchez69*
hodnocení

Dobrý den,

disk se roztočí, ale za chvíli přestane - nic se nenačte.

naniga*

Dobrý den,

Zkuste vyřešit váš problém podle následujícího odkazu. Mě to ve stejné situaci pomohlo.

icons.cz/...

sanchez69*
hodnocení

Dobrý den,

to jsem zkoušel, ale jak jsem psal výše, já v registru tyto položky nemám → upperfilters, tudíž nemůžu smazat, díky.

naniga*

Tak prosím ještě zkuste toto :

support.microsoft.com/...

sanchez69*
hodnocení

OS je legální, díky za radu.

sanchez69*
hodnocení

Tak jsem všechno projel, ikona na chvíli cca 2 - 3 sec. naskočila, ale je zase pryč.

Ještě zkusím ten digital image, díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]