Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafika zlobí

Od: makrofag® odpovědí: 7 změna:

Zdravím vás!

Mám v počítači grafickou kartu GeForce GTX 660. Dlouho, rok a čtvrt, mi přes ni šlo úplně všechno bez problémů. Najednou nastaly problémy s konverzí videí, s náročnými grafickými hrami atp. Vždy, když počítač musí provádět nějaké složitější operace s grafikou, vyřadí se mi z provozu monitor a všechny periferie - klávesnice, myš. Počítač pak vypínám stlačením na pět sekund, jinak to nejde, páč nevím, co se s ním děje. Grafiku mám ještě v záruce, tuším, že problém je s ní, ale nevím. Když nedělám žádné kousky se složitou grafikou, všechno jde jako po másle :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

3x

Ahoj,
může to být grafikou, ale to si nemyslím.. Konverze a rendering videí je v podstatě jen procesorová záležitost, grafika tam v nijak zvlášť nezasahuje..
Já bych spíš tipovala problém ve zdroji - při větší zátěži například výrazně klesne napětí, nebo třeba úplně vypadne jedna větev.. Co ho zkusit proměřit? :)

hodnocení

To s tím zdrojákem se mi zdá jako nejpravděpodobnější varianta. Díky za tip! Teď jen, proč to předtím šlo a teď ne? Něco se unavilo? Nebo vypadla jedna větev co? Asi jo...proměřit :)

praivo*

Tak to jsi dost vedle, moderní konvertory už umí využívat akceleraci přes GPU a pěkně ji zatížit - očividně dost na to, aby tazateli přetížila zdroj.

hlucha*
hodnocení

0x

Napište sem přesnou značku a model zdroje - mohl by to být zdroj problému. ;)

hodnocení

Tak tedy:

CHIEFTEC GPA-350S 350W, akt. FPC, 12 cm fan ... a já jdu spát. Dobrou noc :)

Tak 350W zdroj na Geforce gtx660 je dost málo, chtělo by to aspoň 500W zdroj.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]