Nejste přihlášen/a.
Chci si koupit svůj první notebook. Nevím si však rady s tím, zda ihned po přinesení domů je možno ho spustit a najet na internet / Wifi už máme, internet je v domě zaveden/. Slyšela jsem, že je třeba nahrát nějaký placený program. Nevím, zda to nahrají již v prodejně nebo zda to musím někde objednat. Jsem začátečník, proto promiňte můj, možná, laický dotaz.
Vybírejte notebook, který obsahuje operační systém, případně se na takový zeptejte přímo na prodejně. Samotně zakoupená licence je totiž podstatně dražší a bude s tím další práce. Když koupíte notebook s operačním systémem (Windows), tak je hned připraven k použití.
doplněno 01.01.15 18:53:Rádo se stalo. Jen dodám, že většina notebooků se s předinstalovaným operačním systémem prodává, dnes snad skoro ve všech případech se systémem Windows 8.1. Notebook s operačním systémem Google Android, Chrome OS a podobné nebrat.
Všechny potřebné programy má již NTB nainstalovány. Zpravidla bývá u něj ještě další disketa s podpůrnými programi,ale s těmi nespěchej,až se trochu naučíš,. Jinak až si to přineseš domu,nejdříve si prostuduj přiložený manuál.Ona se zatím vyrovná venkovní teplota.Pak můžeš podle návodu klidně NTB spustit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.