Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stav disku: Pozor co s tím?

Od: bublifuk odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dnes jsem si nechal zkontrolovat svůj disk a byl jsem překvapen co mi to plivlo bylo tam pozor viz. obrázek.

Právě si myslím že kvůli tomu se mi zapína pc přesně 30 min. , furt se mi seká (neodpovídá) a odinstaloval se mi ovladač zvuku který už nejde instalovat zpátky(zahlásí chybu) + mi nejdou nainstalovat aktualizace od windows (také chyba)

Pak by to mohlo být antivirem co vy na to :) Viz. obrázek

Budu rád za každý názor. PC je ted nepoužítelný díky sekání a drhům, zrovna když notebook nutně potřebuji kvůli práci :(

Stav disku: Pozor co s tím?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

že nejde něco naistalovat nebude diskem, ale zasekaným systémem. Pokud je to něco jako Win95 nebo 98 a je tam už řadu let zaslouží smazat a nainstalovat znovu.

Pokud slyšíte, že disk načítá a pak se na vteřinu dvě kousne a zase pokračuje dál, tak zaslouží vyměnit. Naposledy se mi disk zasekával na 486tce, kdyz načítal, pak v něm něco cvaklo byl naprostý klid a za dvě vteřiny pokračoval. Byl to zvuk jako kdyby spadla hlavička přímo na plotnu.

Program neznám, neznám hodnoty nového disku, nevím zda už je podle něj mimo toleranci... ale podle nápisu Pozor bych usuzoval, že ano. Každopádně zapínat PC 30 minut je trochu blbost, ne? K čemu takový PC.

Sehnat nový disk, novou instalaci Windows a poběží jako "mladík" :) Zase taková pálka to nebude, tedy pokud se to vyplatí investovat. To musíte vědět sám.

hodnocení

2x

Zkus někde v tom programu najít přesnější popis problémů s diskem.

Ale když jsem to počítal z počtu hodin zapnutého disku tak při provozu 8hodin za den a 365dnů v roce má disk naběháno už 3,5roku.

To je na systémový disk už docela dost.

Tebe mělo varovat už to, že se počítač rozbíhá 30minut. Už to naznačuje, že něco není v pořádku.

Takže můžeš začít shánět nový pevný disk, nějaký co má delší výdrž. A nebo to dej do servisu ať ti řeknou, co se s tím dá dělat.

hodnocení

0x

než ten disk umře úplně, a to asi nebude dlouho trvat, tak neprodleně někam zazálohujte důležitá data z disku, pokud je nemáte jinde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]