Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
připojil jsem Nokii k notebooku, abych z ní přetáhl fotky. Windows (7) mi navrhl, abych provedl opravu disku. Ta se těsně před koncem zastavila, nejde ani stornovat. Mobil píše: "Zpřístupněte paměťovou kartu z připojeného telefonu. Po skončení stiskněte Hotovo." Když otevřu složku fotek, tak jsou všechny kromě tří převedeny do formátů pro mě naprosto bizardních a tedy nepoužitelné. Je to poprvé co jsem mobil připojil k tomuto notebooku. Instalace softwaru zařízení vykazovala chybu. Nepodařilo se nainstalovat ovladač "Zařízení MTP USB". Může to s tím souviset?
Nevěděl by prosím někdo co s tím?
Za případné odpovědi moc děkuji.
NIKDY nenechávej Windowsy kontrolovat a opravovat disky, které nejsou jejich vlastní (jimi naformátované a využívané)!
Teď by bylo dobré udělat si kopii celé karty tak, jak je, zazálohovat celý její diskový oddíl apod. Pak případně něco opravovat, nejlépe na kopii.
Co to jsou ty bizarní formáty? Dej třeba jeden soubor někam ke stažení.
doplněno 01.01.15 15:14:Pro @noviny: Zkusil jsem je otevřít GIMPem a oba FOTOGR~3.* mi normálně zobrazil jako JPG. Takže tam by asi stačilo přejmenování. Ty FOTOGR~2.Nxx otevřít nedokázal. V jednom z nich je vevnitř na začátku text NOKIARAW, takže to možná bude Nokiácký formát. Jestli máš nějaký prohlížecí program k tomu telefonu, zkusil bych ho přemluvit, případně si ty soubory schovej a až bude telefon funkční, zkus mu tyhle soubory zas vrátit (možná bude nutné změnit příponu, ale nevím, na co), jestli jim náhodou nebude rozumět a že by je pak třeba vysypal i v něčem srozumitelném.
doplněno 01.01.15 15:20:Pro @noviny: Jak jsi ukázal ten výpis, tak soubory s délkou 0 teď už budou opravdu nejspíš prázdné - ztracené.
Budu si to pamatovat.
Tady je odkaz na pár těch souborů: ulozto.cz/...
doplněno 01.01.15 15:31:Mockrát děkuji. Zkusím si s tím pohrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.