Nejste přihlášen/a.
Dobry den, ahoj,
chtel bych vas poprosit o pomoc s vyberem notebooku pro studenta.Není potřeba žádný velký výkon, na hraní her mám playstation takže tohle bude opravdu sloužit jen na psaní bakalářky , sledování filmů a internetu.
Do teď jsem měl netbook a ten je pro me uz ze vsech hledisek nevyhovujici.
Chtel bych:
Velikosti neco do 15,6´
Tak aby to zvladalo internet, filmy a kancelarske programy a pritom to bezelo plynu (tedy to, co ten netbook ani nezvladal)
Cena tak do 10 000
V ramci dane cenove kategorie co nejlepsi zpracovani, aby se mi po bezneho uzivani nerozsypal
Nemam prehnane pozadavky? Za kazdy tip budu moc rad
Já mám něco podobnýho jako tenhle 11"Dell Inspiron, akorát starší verzi, která nešla překlápět o 360° celsia.
Co mi na něm vadí jsou pozorovací úhly. Takže pokud ti jde o displej, budeš asi muset zajít do prodejnu a omrknout to na místě. Jen bych nevybíral na alze, už takhle mají skoro monopol. Zkus czechcomputer, Mironet apod. a podpoř konkurenční prostředí.
Výhodou takhle malého noťasu je skladnost - ani to nemá CD-DVD mechaniku (na co).
Nevýhodou jsou pozorovací úhly (problém nízké ceny), trochu víc se zahřívá na posteli protože má vývod větráčků dolů (dokup chladící stojánek pod notebook, nebo podlož zadní část notebooku knížkou). A aby se ti dobře psalo, dokup bějakou bezdrátovou klávesnici a nějakou bezdrátovou myšku. U myšky a klávesnice bych se soustředil na to, jak moc tiché je cvakání tlačítek, aby to v tichu při práci nebo ve studovně nerušilo.
doplněno 31.12.14 14:16:tady ho maj na alze rozbalený ve slevě za 8400,- (ten neotočný), nový stojí desítku
doplněno 31.12.14 14:22:u bezdrátové myšy a klávesnice bych se být tebou podíval, jestli neprodávají nějaký set, kterému stačí jen jedna obsazená USB pozice. Když to koupíš samostatně, tak ti to zabere 2 USB porty a zbyde ti třeba jen jeden na USB klíčenku. Nedostatek USB portů se asi řeší USB hubem (USB rozbočovačem).
doplněno 31.12.14 14:39:Řekl bych, že v moderní studentská domácnost může po počítočové stránce vypadat tak, že tam stojí velký displej (připojitelný přes HDMI), stojánek na notebook a myš a klávesnice (repráky..) a člověk jen přijde, píchne do toho malý přenosný notebook a když jde ven tak ho vezme s sebou a ten notebook mu vydrží bez šťávy třeba 6 hodin protože je tak malý (ale bacha, baterka jde používáním do háje, a tyhle notebooky Dell nemají výměnnou baterku, ale jako první notebook jsou ok).
Jestli má rád studentík hudbu, tak jen dokoupí lepší repráky a protože onboard zvukovky hrají nic moc, tak mezi ty repráky a notebooku píchne přes USB externí zvukovku. Ale to jsem odbočil.
Jako výhodu bych ještě vyděl, že značka Dell má přece jen nějaké jméno oproti značkám jako Asus nebo Acer.
moderní studentská domácnost vypadá u každého jinak, tohle je tvůj subjektivní názor a to že Dell má lepší jméno ne Asus nebo Acer už dávno dávno neplatí, Acer i Asus umí stejně kvalitní notebooky a Dell už není taky to co bývalo, pár šuntů jsem od nich taky viděl. na Hudbu a filmy postačí obyčejné repraky, USB zvukovka je zbytečná investice.
Potřeboval jsem poradit ohledně nakupu notebooku, ne skole o tom jak ma vypada studenstska domacnosti...
Takhle dlouhej prispevek k doporuceni jednohno ntb, kterej ani nesplnuje moje pozadavky? To jste si mohl usetrit
Ja nedekoval, neni za co.Odpovedi sem se nedockal a kdyz , tak to byla jen prednaska mimo tema, jejiz soucasti byl navrh na jeden notebook, nesplnujici pozadavky.
Hledat pres filtr na alze umim i bez vasi pomoci.Spis sem doufal, ze tu bude nekdo, kdo tomu doopravdy rozumi a napise mi kterej je za tu cenu dobrej a kterej je predrazenej.Na co si dat pozor atd...Je urcite rozdil mezi tema notebookama v tyhle kategorii.Nektery maj priserny procesory, nektery sasi, nektery jsou za tu cenu naopak velmi dobry.Proto sem psal sem a nevyhledaval to pres filtr.Ocividne tu zadny takovy odbornik neni, spletl sem se, moje chyba
tak si schválně zadej do vyhledávače heslo notebook tady na poradte.cz, myslím, že tomu rozumim dostatečně, ty se tady oháníš procesorem a naco si dát pozor, tak se podívej jsou tam většinou jen 4 typy a na tvé požadavky všechno dostačující, tak co řešíš? Nějaký normální notebook začíná na cenovce 7 000 a ty chceš max do 10 000 to čekáš, že najdeš notebook, který bude mít 3x 4x vetší výkon než ostatní notebooky v cenovce do 10 000 CZK? Acer,Asus ok, Lenovo poslední dobou perfektní zpracovani, na ten zmiňovany Dell bych tady v tý kategorii nesázel...
Zkus se mrknout na pocitacovy fora, tam jsou lidi ktery tomu opravdu rozumi.Podivej jak oni radi.
Ty tady "radis" tim, ze hodis odkaz na neco, co umi kazdej a nijak mu to nepomuze a jeste se tady ohanis tim, jak "dostatecne" tomu rozumis
Priznej si ze nerozumis, ja priste udelam lip kdyz pujdu rovnou na forum odborniku, a ne lidi co maj potrebu radit i kdyz o tom vedi cca tolik, co tazatel
Stastnej novej rok! )
Pan chytrej... přijeď se někdy podívat, jak tomu údajně neorumim Zrovna se v jednom štourám, moc to hrotíš, děláš jak kdyby na něm závisel celej tvůj život a přitom si na něm zapneš pár filmů, internet a napíšeš si bakalářku, ty sám si jsem ani nenapsal, že požaduješ nějaký odborný rady, chtěl si notebook do 10 000 toť vše, takže kamaráde nauč se první specifikovat otázky a zmiňovat detaily, pak se ptej
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.