Nejste přihlášen/a.
Mam problem - excel 2003 CZ
Z niceho nic se mi zelena okraj - viz foto a nejdou ukladat soubory xls ani jine z excelu. Respektive excel je vidi, ze jsou ulozene ale normalne na disku treba pres total commander nebo pri otevreni slozky je vubec nevidim - viz foto. Samozrejme mam povoleno zobrazeni i skrytych soubouru. Mam obavu, ze se mi tam dostal nejaky svinsky virus - zkontroloval jsem to Comodo internet security ale bez uspechu Nebo ze si ze me udelal dobry den.
Zkusenejsi - co to je? A jak na to?
Tohle by mohl dělat ten Comodo Internet Security a jeho sandbox. Ten zelený rámeček znamená, že daná aplikace běží v sandboxu (chráněný režim). Zkus ten Sandbox nějak vypnout.
tak po vypnuti sandboxu od Comodo je to v poradku, ale co ted s tema excelovyma drive ulozenyma souborama? furt je nevidim a potrebuji z nich dostat data...
Zkus prohledat složku C:/VTRoot, bude nejspíš skrytá, takže je třeba mít nastavené zobrazovat skryté soubory.
zdroj: forums.comodo.com/...
diky moc, nasel jsem to VTRoot bez problemu - zobrazuji se mi totiz stabilne vsechny soubory.
jinak mohl by mi nekdo vysvetlit, proc to ten comodo zacal delat?
Záleží, jestli víš, co je sandbox, pak pochopíš, proč to dělal. Je to jen další bezpečnostní prvek, který má různé podoby a chování:
Jestli byl aktivní od začátku, nebo jestli sis ho zapnul sám v rámci nějakého "balíčku ochrany", to netuším, ten software nepoužívám. Ale měl by tě na to sám upozornit při prvním spuštění nějakého programu v sandboxu, že tam něco takového je. (Jestli to fakt oznamuje, netuším)
Jinak ze softwaru Comodu mám dojem, že není úplně pro laiky a třeba u firewallu je nutné něco o tom vědět nebo vědět, proč to zrovna povoluju/nepovoluju. Pak se třeba lidi diví, proč jim nefunguje Firefox, ale Chrome jo, přitom firewall se jich na to sám zeptal, ale oni tam jen něco odklikli...
to jsem zkousel ukladat ve formatu html - taky to neni videt... Dokonce jsem si vsiml, ze xls sobory z posledni doby se ani nezobrazuji mezi poslednimi dokumenty, s nimiz jsem pracoval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.