Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - zelene okraje, neulozitelne soubory

Od: strnad® odpovědí: 11 změna:

Mam problem - excel 2003 CZ

Z niceho nic se mi zelena okraj - viz foto a nejdou ukladat soubory xls ani jine z excelu. Respektive excel je vidi, ze jsou ulozene ale normalne na disku treba pres total commander nebo pri otevreni slozky je vubec nevidim - viz foto. Samozrejme mam povoleno zobrazeni i skrytych soubouru. Mam obavu, ze se mi tam dostal nejaky svinsky virus - zkontroloval jsem to Comodo internet security ale bez uspechu Nebo ze si ze me udelal dobry den.

Zkusenejsi - co to je? A jak na to?

Excel - zelene okraje, neulozitelne soubory

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

charlies*
hodnocení

3x

Tohle by mohl dělat ten Comodo Internet Security a jeho sandbox. Ten zelený rámeček znamená, že daná aplikace běží v sandboxu (chráněný režim). Zkus ten Sandbox nějak vypnout.

hodnocení

ten zminovany Comodo Internet Security

hodnocení

tak po vypnuti sandboxu od Comodo je to v poradku, ale co ted s tema excelovyma drive ulozenyma souborama? furt je nevidim a potrebuji z nich dostat data...

charlies*

Zkus prohledat složku C:/VTRoot, bude nejspíš skrytá, takže je třeba mít nastavené zobrazovat skryté soubory.

zdroj: forums.comodo.com/...

hodnocení

diky moc, nasel jsem to VTRoot bez problemu - zobrazuji se mi totiz stabilne vsechny soubory.

jinak mohl by mi nekdo vysvetlit, proc to ten comodo zacal delat?

charlies*

Záleží, jestli víš, co je sandbox, pak pochopíš, proč to dělal. Je to jen další bezpečnostní prvek, který má různé podoby a chování:

cs.wikipedia.org/...

Jestli byl aktivní od začátku, nebo jestli sis ho zapnul sám v rámci nějakého "balíčku ochrany", to netuším, ten software nepoužívám. Ale měl by tě na to sám upozornit při prvním spuštění nějakého programu v sandboxu, že tam něco takového je. (Jestli to fakt oznamuje, netuším)

Jinak ze softwaru Comodu mám dojem, že není úplně pro laiky a třeba u firewallu je nutné něco o tom vědět nebo vědět, proč to zrovna povoluju/nepovoluju. Pak se třeba lidi diví, proč jim nefunguje Firefox, ale Chrome jo, přitom firewall se jich na to sám zeptal, ale oni tam jen něco odklikli...

hodnocení

0x

a co to jako je Sešit3.htm?

hodnocení

to jsem zkousel ukladat ve formatu html - taky to neni videt... Dokonce jsem si vsiml, ze xls sobory z posledni doby se ani nezobrazuji mezi poslednimi dokumenty, s nimiz jsem pracoval...

zkuste trochu pročistit počítadlo, vymazat tempy a pod (CCleaner, Adwcleaner,..), zkuste odinstalovat excel a znova nainstalovat, pokud máte instalační CD...

hodnocení

CCleaner nic nevyresil, instalacku excelu mam u rodicu - je to vir nebo ne?

co máš za antivir?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]