Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych trochu pomoct se seminární prací na ivt. Jsem v druhém ročníku gymnázia. Mám za úkol vypracovat něco o noteboocích, které jsou teď na trhu, prostě je mám porovnat. Jenže nevím, jak se toho mám chopit. Napadlo mě to rozdělit do různých cenových kategorií, z každé vybrat nějaké konkrétní notebooky a popsat je a porovnat je. Nebo to rozdělit podle značek? Nebo úplně jinak? Jsem bezradná, počítačům nerozumím
Ahoj,
to záleží jak moc si s tím chceš pohrát. Lze to například rozdělit na nižší, střední a vyšší třídu a k tomu ještě udělat různé podkategorie jestli herní, firemní atd. nebo nechat jen nižší, střední a vyšší. Lze do toho zařadit i tableto notebooky nebo čistě jen notebooky. Tohle bych si asi první ujasnil co teda všechno vůbec chci a pak si jich několik vybral a zařadil
Dá se to pojmout z různých hledisek, například:
podle velikosti displeje 15", širokoúhlý 15,6", menší 14" nebo ještě menší až asi do 10" nebo naopak obludy skoro nepřenosné aý 19"
podle rodiny procesoru: Intel nebo AMD
podle datového úložiště: s harddiskem pro operační systém, nebo moderní bez hardisku, ale s SSD polovodičovým "diskem", moderní notebooky už nepotřebují CD-ROM (nebo DVD mechaniku), přehrává se přes USB z flešk
Staré notebooky mívaly síťovou kartu zvlášť, novější ji mají jako samozřejmost, samozřejmě i interní WiFi kartu. Místo dříve používaného LPT portu pro tiskárnu nebo sériového portu COM se dne používají univerzální sériové porty USB, starší verze 2.0, dnes moderní a rychlejší USB 3.0
Mnohé notebooky už mají i webkameru, čtečku otisku prstu a další vychytávky.
Zajímavé je odbočit i k notebookům Apple, lidově řečenými "mek" (psáno Mac, ze slova MacIntosh), s úplně jiným operačním systémem OSx i software.
Nejlepší pro srovnání je podívat se na webové stránky firem, které notobooky prodávají a udělat si porovnání jak podle ceny (ta určuje jak moderní a výkonou sestavu má), tak podle výše uvedených parametrů.
Tohle jenom nakousnutí, abyste se měla čeho chytit, určitě vám poradí zkušení rádci, nebo víc nejdete na webu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.