Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání notebooků na trhu

Od: anonymkas* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, potřebovala bych trochu pomoct se seminární prací na ivt. Jsem v druhém ročníku gymnázia. Mám za úkol vypracovat něco o noteboocích, které jsou teď na trhu, prostě je mám porovnat. Jenže nevím, jak se toho mám chopit. Napadlo mě to rozdělit do různých cenových kategorií, z každé vybrat nějaké konkrétní notebooky a popsat je a porovnat je. Nebo to rozdělit podle značek? Nebo úplně jinak? Jsem bezradná, počítačům nerozumím *ee*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

2x

Ahoj,

to záleží jak moc si s tím chceš pohrát. Lze to například rozdělit na nižší, střední a vyšší třídu a k tomu ještě udělat různé podkategorie jestli herní, firemní atd. nebo nechat jen nižší, střední a vyšší. Lze do toho zařadit i tableto notebooky nebo čistě jen notebooky. Tohle bych si asi první ujasnil co teda všechno vůbec chci a pak si jich několik vybral a zařadil

host*
hodnocení

1x

Dá se to pojmout z různých hledisek, například:

podle velikosti displeje 15", širokoúhlý 15,6", menší 14" nebo ještě menší až asi do 10" nebo naopak obludy skoro nepřenosné aý 19"

podle rodiny procesoru: Intel nebo AMD

podle datového úložiště: s harddiskem pro operační systém, nebo moderní bez hardisku, ale s SSD polovodičovým "diskem", moderní notebooky už nepotřebují CD-ROM (nebo DVD mechaniku), přehrává se přes USB z flešk

Staré notebooky mívaly síťovou kartu zvlášť, novější ji mají jako samozřejmost, samozřejmě i interní WiFi kartu. Místo dříve používaného LPT portu pro tiskárnu nebo sériového portu COM se dne používají univerzální sériové porty USB, starší verze 2.0, dnes moderní a rychlejší USB 3.0

Mnohé notebooky už mají i webkameru, čtečku otisku prstu a další vychytávky.

Zajímavé je odbočit i k notebookům Apple, lidově řečenými "mek" (psáno Mac, ze slova MacIntosh), s úplně jiným operačním systémem OSx i software.

Nejlepší pro srovnání je podívat se na webové stránky firem, které notobooky prodávají a udělat si porovnání jak podle ceny (ta určuje jak moderní a výkonou sestavu má), tak podle výše uvedených parametrů.

Tohle jenom nakousnutí, abyste se měla čeho chytit, určitě vám poradí zkušení rádci, nebo víc nejdete na webu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]