Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

...zkrat, ci co?

Od: juja odpovědí: 14 změna:
...podarilo se mi omylem strčit Jack od sluchátek do USBcka. Vzápětí notebook umřel a nejde nastartovat... Nevite co se stalo? Zkratovala jsem cely ntb, nebo jen to USBcko, nebo v cem je potíž? Půjde to spravit? ...dekuju moc za odpovedi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniel*
hodnocení

1x

Odělejte kabel nabíjení vyndejte baterii a vraďte ji .. mělo by to pomoci .. port USB by měl fungovat. Co to je za Notebook?

Mohl jste ale odpálit základní desku záleží na její kvalitě, některý notebook to ustojí a stačí to vyndání baterky některé prostě ne u některých potom nefunguje to USB

juja
hodnocení

Notebook je to Asus. Dekuji moc za odpověď
juja
hodnocení

Notebook je to Asus... Dekuji moc za odpověď

hodnocení

0x

Jak se ti podarilo narvat jack do usb? *sok* *nevi*

majsterjoe*

No předpokládám že se jí to nepodařilo, jen svou snahou spojila kontakty na USB a tedy zkratovala obvod. Jak moc asi nikdo neví.

juja
hodnocení

...mám relativně nový ntb a baterka je zabudovaná uvnitř... byl tedy otevřen a baterka odpojena (vím že domácí "kutilství" se vždy nevyplácí) a zase zapojena a ntb funguje! :)

...no jak... já to strkala dovnitř přičemž to nešlo, tak jsem to chtěla dát vedle jenže ntb umřel. A zjistila jsem že jsem to tam lehce zastrčila... Ne úplně, jen na krajíček, ale zastrčila.

daniel*

tak to je super .. u většiny NTB to funguje ..

hodnocení

0x

jo, když se něco někam strká a nejde to, je třeba zkontrolovat, zda se to strká do té správné dirky :)

majsterjoe*

Některé dírky se poddají, zastrčit to naonec lze, jen úspěch není zaručen.

doplněno 30.12.14 19:38:

Vždyť já vidím jak si to myslel. Neboj *placni*

no já to myslel trochu jinak, blíží se ten Silvestr a chtěl jsem trochu odlehčit...:)

hodnocení

0x

Tak to to ještě dopadlo dobře, mně se u jednoho bývalého stolního pc smažil port po zasunutí vadného mobilu 2 minuty, než se přepálila vodivá cesta na základní desce. Můj bratr, takto navždy vysloveně odpálil základní desku a mého před před před předchozího pc. Chtěl si nabít MP3, ale asi byla nabitá statickou elektřinou, a po zasunutí v pc bouchlo, jak z petardy, pc zhasnul, jen kontrolka svítila, pak zhasla, a kaput, jen to trochu hodně začoudilo, a bylo po ptákách... Dodnes jsem neodhalil, odkud se z čeho na tý desce čadilo... A aby toho nebylo málo, tak znám jednoho takového domácího kutila, co potřeboval zdroj napětí 5V a tak si to táhnul z USB na svém pc,a takto napájel hromadu všelijakejch ptákovin na jeden port, až uhořela deska, ještě se mně ptal co se s tím mohlo stát *smich* ... Ještě že dnesní PC už mají ve většině případů ochranu proti zkratu...

blechta:

po statické elektřině se nečoudí :)

PC sice mají ochranu, ale nemusí vždy úplně zabrat. Na PC se mi stal taky skrat na USB, windoes to zahlásily takovou tou nesmyslnou hláškou "došlo k přepětí na USB" tak jsem zkrat odstranil a všechno bylo v pohodě, pak jsem PC vypnul a už nikdy více nenaskočil :(

vtip je to že ta mp3 normálně fungovala potom dál, port byl naprosto čistej... a protistrana taky...

killom*
hodnocení

0x

Pokud někdo chce tahat 12 nebo 5V, tak jedině nasvorkovat MOLEX a je pokoj :D Ten je na takové ptákoviny jak dělaný ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]