Nejste přihlášen/a.
Pro většinu z Vás se zeptám úplně blbě tak se na mě nezlobte, fakt těmhle věcem nehovím. Před nedávnem se mi přehřál NTB a vypnul se. Od té doby hlásí při zapnutí "cooling fan is not operating correctly," chyba B90 tuším, je to HP. Jediná pomoc, které jsem podle rad na www schopná, je zkusit odstranit prach. Zkusila jsem to slabým ručním vysavačem, samozřejmě bez úspěchu. PC je v záruce, mám ho půl roku. Skutečně se přehřívá, nejde o nějaký "úblb" - dřív běžel hodiny jedno kde - no stole, na klíně... a nyní je po chvíli znatelně "teplejší," na peřinu ho položit ani nemůžu.
Zajímá mě toto - mám PC nést s tímto problémem do prodejny a reklamovat a klasicky čekat 30 dní a nebo si najít nějakého technika a nechat PC opravit a zaplatit? Můj problém samozřejmě je, že mě PC živí a 30 dní fungování na něčem starém s nekompatibilní verzí office atp. je pro mě dost nepříjemné.
Dobrý den. Nezdá se mi že za půl roku provozu by byl NB tak zaprášeny že by se takto zahříval, nic méně bych prvně zašel za technikem at NB prohlédne s tou reklamací to bývá na dlouhé lokte.
doplněno 30.12.14 12:11:dá se koupit stlačený vzduch ve spreji tak bych to vyzkoušel.
Záleží v jakých podmínkách je používán, třeba v posteli na břiše se zapráší docela rychle a radiátor chlazení se ucpe vrstvou, která připomíná filc a tomu ani výkonný vysavač nepomůže
Stlačený vzduch bych nepoužíval, na čištění bez rozebírání je zcela nevhodný, smetí se jen nafouká do ventilátoru a prostoru notebooku.
Zkus se podívat, jestli větrák není ucpaný. Ale spíš předpokládám, že, vzhledem k tomu, že je to nový HP, větrák vůbec nefunguje. Mohl se mu nějak uvolnit konektor, ale mohl odejít úplně, zkontroluj to, návod na rozebrání najdeš na internetu, hledej "HP [model] service manual" nebo "HP [model] maintenance guide".
P.S.: Jestli tě počítač živí, nebylo by na škodu naučit se tyto jednodušší věci (čištění, výměna klávesnice, RAM, HDD apod.) dělat doma. Mně kompletní rozebrání, vyčištění a složení mého Compaq 610 zabralo ani ne hodinu.
praivo:
dost mne překvapuješ
Jednoduché nastavení regulovatelného zdroje, připominájící nastavení času na digihodinkách co dnes zvládne malé dítě považuješ za problém pro laika a s ledovým klidem radíš jak udělat rozborku notebooku. To, že je na internetu mnoho videi a návodů na rozebrání / opravu čehokoli neznamená, že to podle toho zmákne kdokoliv. Ale nechci v žádném případě podceňovat zručnost tazatele
Ty mě zase (ne)překvapuješ, že reaguješ naprosto mimo téma a tvůj příspěvek nemá absolutně žádnou hodnotu.
Tazatelka podle dotazu hloupá není, jen potřebuje návod krok po kroku, což jsem já při prvním rozebírání potřeboval taky. A myslím si, že když ji počítač živí, tak bude rozhodně užitečnější si základní věci umět udělat, než to měsíc nechávat v servise (navíc s nejistým výsledkem).
To je ten rozdíl oproti dotazu o zdroji, kde se dotyčný nebyl ani schopný zeptat sám (psal to jeho kamarád) a navíc tím, že nijak nespecifikoval požadavky na ten zdroj, ukázal, že o tom prakticky nic neví. Pro takovéto člověka je opravdu lepší točit jedním knoflíkem (proudový limit stačí dát naslepo někam třeba do půlky a jemné nastavení není nutné).
A když už jsme u toho, ty taky radíš někomu, kdo si plete sériové a paralelní zapojení, že si může upravit zpětnou vazbu na DC/DC měniči...
Každopádně radit rozebírat notebook v záruce je nesmysl.
A pro tazatelku, rozhodně reklamovat. Pokud je zařízení v záruce, proč to řešit jinak?
V tomto státě reklamovat elektroniku?
Z 99% vás přesvědčí, že chyba je na vaší straně a záruku neuznají, jako by to museli hradit ze svého.
No, ale za pokus to stojí
Proč jinak - především kvůli času. Ať jsem reklamovala boty nebo telefon, vše bylo v servisu měsíc a jak píšu - přijít na měsíc o počítač se mi úplně nehodí. Vyhrabu starý, záložní, ale vzhledem k tomu, co vše je v tom mém nainstalováno a co potřebuji k práci bude pěkný opruz tohle všechno instalovat znova, nehledě na to, že některé programy mám oficiální a licenci na další PC si nebudu rozhodně přikupovat. Jenže bez nich mi měsíc bude "ouvej."
Co se technika týče, tak si nejsem jistá, jestli zásahem někoho jiného nepřijdu o záruku? Nevadilo by mi zaplatit "pár kaček" ale pokud by mě to mělo stát třeba 3000,- u prakticky nového PC tak to se na to můžu pěkně vykašlat.
Reklamačního procesu se nebojím, jsem původem "holka z obchodu" a mě se naopak ještě nikdy nestalo, že by mi reklamaci neuznali, člověk se jen nesmí dát a nesmí odkývat a podepsat vše.
Sama se do žádného zásahu pouštět nebudu, nejsem technický typ a myslím že na tohle jsou prostě školení lidé. Sama v práci nesnáším mudrce všechno vím všechno znám a pak napravování jejich chyb
U mého NB bylo vidět na větrák a jeho konektor už po vyndání klávesnice, což je pár šroubků a odpojení jednoho plochého kabelu, u tvého to nejspíš bude podobné, kdybys upřesnila, co je zač, mohl bych se podívat. Samotný větrák může stát 200-300 Kč, ale v servise včetně práce to může být třeba 5× tolik (nebo i víc)...
praivo.
přestože tazatelka zmínila, že není technický typ tak si meleš svou. Kupoval si někdy větrák do notebooku? Blbě se shání a přestože na něm nic není, jen speciální tvar pro ten či onen model notebooku, tak se jeho cena může pohybovat kolem tisícovky.
Mnoho lidí používá notebook vleže na břiše v posteli, v takových případech doporučuji pořídit si pod notebook tácek, zůstanou volné všechny větrací otvory a nedochází k nadměrnému nasávání prachu do notebooku.
Je to i můj případ, navíc ho tahám i do terénu, pohybuji se hodně po zaprášených neudrřovaných budovách a stavbách, jasně že se snažím místo na PC aspoň trochu očistit nebo dát aspoň na nějaké desky nebo brašnu, ale prachu se zrovna ten můj moc neubrání. Už jsem zvažovala do postele nějakou podložku, zřejmě bude nezbytná. Na druhou stranu - funguju takhle leta s jinými PC a až tento má problémy
Neberte to jako stourani ci utok, ale kdyz Vas PC zivi, nebo se bez nej neobejdete, nepremyslela jste nekdy o tomto:
czc.cz/...
ci necem obdobnem od HP?
To video nemá chybu, předvádět jak si technik poradí s výměnou dráplého krytu, to si snad dělají prču?
Dráplý kryt asi opravdu nikoho od práce na počítači nezdržuje...
doplněno 30.12.14 14:51:Já bych spíš rád viděl, jak si technik poradí s mrtvým notebookem, který mám plný rozpracovaných věcí a zrovna je příčinou vadný harddisk - to byb bylo pokoukání
O video nejde. Jakysi "kontext" k nemu je popsan v odkazu nad nim. Spise jde o seznameni (s podle mne) zajimavou sluzbou. V diskuzich na odkazu a dalsich jsou popsany i jine zkusenosti, ze ne vzdy je tato sluzba bezproblemova a ohlasy kladne. Nicmene pro nekoho, jako je tazatelka to muze byt zajimava alternativa...
Vymeni HDD, to je ten nejmensi problem. Nebo kde Vy vidite uskali?
Pardon spatne zarazeno, patrilo k doplnku 14:51 od bmbx
Kde vidím úskalí? Psal jsem, že mám například rozpracovanou práci a na tom HDD spoustu dat
Ale to je jedno, příjde mi trapné dávat video s výměnou krytu, který je škrábnutý, koneckonců ten počítač by byl funkční i bez krytu natož se škrábancem
Tak od toho je snad zalohovani ne? Nenapada me jedina sluzba, ktera by "zastitila" zarukou moje data. To uz je na osobni odvaze kazdeho uzivatele. Pokud nekdo nezalohuje dulezitou praci, tak je to jeho boj.
Jak uz jsem psal, vymena krytu je vysvetlena v odkazu na clanek nad videem.
k2:
samozřejmě že já například zálohuju, ale ted si představ, že máš něco rozdělaného a najednou to kiksne, tak ten šikovný technik co mění do 24hodin poškrábené kryty je úplně k ničemu
Zvažovala, ale přijde mi to jen jako marketingový tah, už jsem něco obdobného zažila. Reklama sice říká, že do 24h. ALE když se prokoušete podmínkami, tak 24h platí při splnění podmínky té a oné... A nakonec se Vám stejně může stát, že ztratíte měsíc. Zmiňují to i v diskusi níže - pokud se servis ohradí že zrovna nemá díl, je to k ničemu atp.
A hlavně, jak jsem napsala výš - mám obavy že po rozšroubování přístroje zaniká zcela záruka...
Jak chceš, ale nedávno tu byl dotaz, jak někomu u noťasu za 7k naúčtovali výměnu základní desky za snad 8k...Napiš co je zač, možná je to ještě jednodušší.
Vrchol mé technické zdatnosti je výměna kola u auto a to jen za předpokladu, že povolím šrouby Fakt jsem na tyhle věci blbá
HP Pavilion 17-f103nc
Tak je to opravdu jen vyndat nožičky, spoustu šroubků a zvednout vrchní kryt, pak už je vrtulka přístupná. ( h10032.www1.hp.com/... - strana 85). Jen výměna je složitější, protože se, jak už má HP ve zvyku, musí napřed vyndat téměř všechno ostatní.
Ano, což se může stát, pokud se do toho bude poštět sama, nebo neautorizovaný servis a následná záruka nebude uznána a peníze v ... pryč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.