Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Incredimail a centrum

Od: gabi* odpovědí: 16 změna:
Ahoj, nevite nahodou nekdo, jak nastavit v Incredimailu Centrum? Neco jsem zrejme zblbla a tak mi Incredimail sice postu z centrumu stahuje, ale uz nemuzu postu odeslat. Co mam spatne?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Vidím to na nesprávně nastavený server pro odeslanou poštu. Mělo by tam být nejspíše smtp.centrum.cz

Příjemný den.

gabi*
Tuhle adresu tam mam, ale neodesila a hlasky jsou ruzne. Bud ze server nebyl nalezen, nebo ze se nepodarilo spojeni a ze mam zkontrolovat jestli jsem pripojena k internetu.
al bunda*
Pak skutečně může být problém s připojením k internetu. Chtělo by to více informací - třeba kdo Vám poskytuje internet, jaké máte připojení a podobně. Zkontrolujte, jestli nemáte v adrese serveru třeba překlep. Pokud se neozvu já, určitě Vám odpoví některý z mých kolegů. Přes počítače jsou tady lépe informováni, já jsem z těch, co používají Incredimail. Příjemný den.
al bunda*

Já věděl, že to někde najdu! Tak že ještě jednou. Odchozí server bude vždy SMTP. Adresu odchozího serveru je lépe zjistit u poskytovatele připojení k internetu, než u poskytovatele e-mailové schránky, zejména, pokud nejsou totožní (např. připojení u T-Mobile má server odchozí pošty smtp.t-email.cz, ale smtp.centrum.cz by mělo fungovat stejně dobře). Některé SMTP servery vyžadují přihlašovací jméno a heslo, ale nebývá to obvyklé. Tyto informace lze získat v informačním e-mailu, který jste dostala při zřízení připojení, nebo v příručce poskytovatele internetu, případně na jeho webových stránkách. Když se nedaří i přesto, že zadané údaje jsou v pořádku a už jste je několikrát překontrolovala, pak je dobré zkontrolovat, zda odeslání pošty nebrání nějaký rezidentní program - firewall, antivirus, antispyware - ten monitoruje komunikaci s internetem a cokoli nepovoleného bez milosti zadrží.

Je možné, že jste nevědomky zakázala připojení Incredimailu, když se Vás firewall ptal, zda může povolit přístup a možná jste odklepla i zatržítko u volby"zapamatuj toto rozhodnutí", takže už se Vás znovu neptá, hledejte tedy tímto směrem.

Hodně zdaru.

Řekl bych že to bude s tim jménem- někde tam je volba u odchozí pošty: server vyžaduje ověření a tam se zadá to jméno a heslo. U seznamu to tak je a myslim si že u centrumu to bude taky:)Incredimail ale neznám tak nevim kde to je
v nekterych pripadech je dobre postu nejdrive vybrat (tim probehne overeni) a pak uz jde odesilani v pohode. Myslim, ze na Seznamu.cz SMTP (odesilani posty) fungovalo pouze v pripade, ze dial-up probehl prave pres jejich pripojeni. Ale uz to tak 2 roky nesleduju.
ne SMTP na seznamu funguje i z jiného připojení, myslim si opravdu že je to problem ověření, páč i iol potřebuje pro odchzí poštu ověření, počkat ale teď mě napadá, před časem si to chtěl brácha nastavit a někde jsem četl něco o tom že si musí nastavit SMTP poskytovatele (nevim zda je to ještě aktuální), vim že to bylo někde v nápovědě u mailu,tak to zkus

wzcom
doplnit odpověď
hodnocení

0x
neni nic jednoduzsiho nez zavolat na infolinku poskytovatele internetu, sou vetsinou zdarma a reknou ti tam presny postup nastaveni...
gabi*
Dobre rady, nicmene asi ne pro mne. Doplnuji informace: Poskytovatel interneru - Comcast. Pripojeni - cabel. Firewall - Sygate personl Pro.
Tezko bude USA poskytovatel znat odpoved na mou otazku. Firewall jsem prosla a nic. Poslala jsem dotaz primo na centrum, ale nikdo se neobtezoval mi odpovedet. Incredimel mi dal postu z centrumu stahuje, ale neodesila. Je s podivem, ze ostatni adresy funguji normalne. Prosla jsem i tu adresu a pokud je to Smtp.centrum.cz, tak i to mam spravne.
Asi bude nejlepsi zapomenout na centrum a zkusit stesti jinde.
pokud je spravne nastaveni i cislo portu (a zabezpeceni), tak je to zahada :)
Jestli ti jde odesilat posta napr ze seznamu tak se nepletu a je to tim ze centrum nema smtp server a tim padem si musis najit jinej- napr jak pise wzcom smtp server poskytovatele netu a pokud to nerozchodis ani u seznamu tak je fakt problem u tebe a nenechas si poradit to co tu kazdej ted rika- overeni odchozi posty*stop*
gabi*
Jo, seznam mi funguje i hotmail Nejspis opradu ta adresa na odesilani je jina, jenomze nevim, kde ji zjisti

al bunda*
V podstatě je jedno, jaký server pro odchozí poštu budete používat. Pokud Vám funguje stahování pošty z centrum.cz a tím i Vaše freemailová schránka, pak je problém vyřešen. Hodně zdaru.
wzcom
smtp adresu poskytovatele + prihlasovaci udaje k pripojeni si tam zkousel/a dat?

da-vi
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Musí ti dát ten kdo ti poskytuje připojení já mám třeba přes T-mobile tak píšu SMTP:t-emil.cz nebo jak jsem byl přes tiscali tak smtp.tiscali.cz
azuritka
Tak jsem to vyresila. Zadala jsem nakonec smtp seznamu a funguje to vsecho. To znamena, ze funguje centrum, quick, atlas a email. Je to super. Vsem Vam tady moc dekuji. Je fajn, kdyz se najdou lidi co fakt chteji pomoct. Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]