Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scribus-soubor není v přijatel. formátu

Od: adecko® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu ohledně Scribusu. V zaměstnání mám nainstalovaný Scribus a bez problémů v něm pracuji (občas a velmi jednoduché věci; nepamatuji si ovšem verzi; OS je tam WinXP). Doma na win7 mám Scribus 1.3.7 a po delším boji se mi tam podařilo nainstalovat Ghostscript (jediná instalace co prošla byla odněkud stažená verze 9.04). Nedaří se mi ovšem doma otevřít soubor vytvořený v práci. Hlásí to chybu : Soubor ...xxx.sla není v přijatelném formátu.

Je zrada v kombinaci těchto verzí nebo instalace Ghostscriptu přece jen nebyla úspěšná? Nevšimla jsem si ovšem, že by něco instalace ohlásila.

Děkuji za radu a přeju stálé zdraví.

doplněno 29.12.14 16:00:

S verzí Scribusu 1.4.4 se soubor podařilo otevřít.

Přeji pěkný zbytek dne

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

charlies*
hodnocení

0x

Možná bude problém v tom, že aktuální verze je Scribus 1.4.4., v práci možná máte novější verzi než 1.3.7 a starší verze si s novým formátem neporadí. Tedy instalace aktuální verze by mohla pomoct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]