Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záloha dat

Od: koci* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

chtěl bych si pořídit disk pro zálohu dat. Proto bych volil asi 3,5"disk. Přemýšlel jsem asi o 2-3 TB. Pak jsem narazil na zajímavou alternativu.

alza.cz/... a k tomu koupit samotný 3,5"disk? + Mám doma starý 3,5"disk 80 Gb a 2,5"disk 120 GB

Prosím o vaše názory, postřehy a rady.

Díky!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

4x

Netvrdim, ze je to spatne. Sam mam neco podobneho, ale pro zalohu dat bych to nezvolil. Prvni "problem" je choulostivost manipulace s celym zarizenim a diskem, k tomu navic mate chuchvalec kabelu a pripojek, u PATA disku musite davat pozor pri pripojovani na jednotlive piny (riziko ohnuti).
Vyuziti spise pro kopirovani (zachranu) dat z disku z pocitacu rozneho stupne (ne)funkcnosti. Pro zalohovani bych volil komplexni a "ucesanejsi" reseni...

hodnocení

2x

Zálohuji stejným způsobem, odkazovaný řadič plus 1TB 3,5´´ disk v ochranném silikonovém pouzdře.

Jediná nevýhoda-manipulace s kabely. Ovšem připojení dvou konektorů a napájecího adaptéru nepovažuji za nějak složité a otravné.

Na staré disky nezálohovat. Zaprvé malá kapacita, za druhé tyto disky nebudou už v nejlepším stavu.

koci*
hodnocení

Díky za vaše zkušenosti.

Nakonec jsem asi rozhodnutý pro dokovací stanici. Jen se rozhoduji mezi

czc.cz/...

a

czc.cz/... Tak nevím?

Disk pořídím tento: czc.cz/...

To je jedno kterou. Rozdíl je jen v ceně mezi dokem a káblovým řadičem a jejich obsluze.

koci*
hodnocení

Tak nakonec vybráno toto:

czc.cz/...

czc.cz/...

Disk jsem vzal menší, protože asi lepší více malých jak jeden velký.

Díky za rady!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]