Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrázky v youtube videu

Od: jendaa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych se zeptat, jak je to s vkládáním obrázků do youtube videa.Jasně, vím, že nemůžu vkládat jakékoli obrázky, záleží na licenci.

Ale například http://pixabay.com/cs/ ...tam lze sehnat obrázky, které podléhají licenci Creative Commons Deed CC0 .

No a teď řekněme, že bych chtěl nějaké obrázky vložit do zpoplatněného videa...youtube jak asi teď někteří ví, dělají čistky na všechny neautorské obrázky,hudby, videa ...a já nebudu autorem tohoto obrázku.Autorství se zbavit nedá...tak jak to tedy funguje? Lze mít zpoplatněné videa na youtube s obrázkama s touto licencí?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendaa
hodnocení

Opravdu nikdo neví? :-/

charlies*

V tom odkazu, co jsi sám dál je to docela jasně napsané, tak v čem by měl být problém? Konkrétně:

Osoba, která k dílu přiložila toto prohlášení, souhlasilas vystavením tohoto díla jako díla volného a celosvětově se vzdala všech svých autorských práv k dílu

Toto dílo můžete kopírovat, upravovat, distribuovat a zpracovávat, a to i pro komerční učely, bez získávání dalšího souhlasu.

To samé je napsáno i na té tvojí stránce:

Jakékoli obrázky z Pixabay můžete použít bez uvádění zdroje v digitální i tištěné formě i pro komerční účely.

A zpoplatněné video se snad dá brát jako komerční účel. A kdyby ti ani toto nestačilo, tak jinými slovy je to vysvětleno i na Wikipedii:

Zvláště v oblasti software se některá díla označují anglickým termínem public domain. Tento pojem znamená, že autor díla se rozhodl, že dovolí svoje dílo volně užívat, bez nároku na další ochranu díla. V českém právním systému se nikdo nemůže vzdát svých (autorských) práv, je pouze možné nabídnout veřejnosti bezúplatnou licenci na libovolné užití díla, ale lze každopádně předpokládat, že autor, který svoje dílo takto označil, se svých práv nebude domáhat. (Kde není žalobce, není soudce.)

cs.wikipedia.org/...

jendaa
hodnocení

Děkuji za odpověď a za vysvětlení.Akorát teď nechápu to, že youtube požaduje, abysme byli autory všeho, co se vyskytuje ve videu, a to jak vizuální tak audio stránky.No a tedy, já nebudu nikdy autorem toho obrázku, protože autorství nemůžu převzít...ale zřejmě by z toho asi neměly být problémy, ne?

charlies*

A kde máš napsané, že musíš být autorem všeho, co použiješ? Já jsem v rychlosti našel jen toto:

https://support.google.com/youtube/answer/2490020?hl=cs

A tam se mimo jiné píše:

Mohu video zpeněžit pokud mám povolení používat zvukový a obrazový obsah, který vytvořil někdo jiný?

Takový obsah můžete zpeněžit, musíte být ale kdykoli schopni doložit písemné povolení ke komerčnímu využití daného obsahu od vlastníka původních práv.

Ty to povolení máš, protože autoři se svých práv vzdali a jasně se tam píše, že to lze použít pro komerční účely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]