Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s Verbtinem 500 GB

Od: autobus® odpovědí: 3 změna:

Zdravím , dostal jsem dárkem disk Verbatim 500GB na zálohování fotek. Jako první věc jsem chtěl přenést z karty digitálu snímky aby se vyprázdnila (digitál chci půjčit s prázdnou kartou) a ptám se proto , že snímky jsou již jednou v počítači . Musí se zmíněné úložiště nejprve nějak zálohovat, jak mám prosím postupovat .První počítač jsem si dal do provozu sám ale teď mám obavu něco nepokazit. Děkuji za každou dobrou radu. Olin P.S. V počítači mám fotky z více karet a digitálů,

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

otázce nerozumím a tak to napíšu po svém. Pokud už máte fotky jednou uložené v PC můžete ty samé fotky smazat i ve foťáku. 2x je mít nemusíte :) Foťáky mají v nastavení možnost "vymazat vše", abyste to nemusel označovat nebo mazat po jedné.

Disk připojte k PC, předpokládám USB, za chvilku si jej PC načte a ukáže jako další disk. Fotky na něj přesuňte a je to hotovo. Jediné na co je potřeba dát pozor nikdy neodpojovat disk od PC v okamžiku, kdy z obrazovky zmizí kopírovací okénko a zdánlivě je vše nakopírováno. V rámci urychlení tam probíhají ještě zpožděné zápisy a pokud byste odpojil disk ihned, mohl byste přijít o poslední fotku. Doporučuju napočítat do 10-ti a pak odpojit. (ideálně odpojit disk přes tlačítko "odpojit bezpečně disk").

frantisekpetru*
Souhlas se vším, jen doporučuji fotky z PC na externí disk nepřesouvat, ale kopírovat. Přeci jen je lepší mít je uchované na dvou místech.
A externí disk od PC jen tak neodpojovat (ani po těch 10 sekundách), ale použít ikonu "odpojit zařízení USB" v oznamovací liště (vpravo dole, jak jsou hodiny apod).
Ps: aha, o tom odpojení je zmínka v poslední větě, nějak jsem to přehlídl.

realista*
hodnocení

0x

Nejlepší řešení je vždy si přečíst návod (!) jak na to. Třeba i na Google... nový disk se musí před prvním použitím naformátovat (!). Jsou dvě možnosti. Buď na FAT32 nebo NTFS. → fat32-ntfs.wz.cz/... Ve vašem případě bych naformátoval FAT32, je jednodušší, většina přístrojů ho podporuje (TV...). Většina souborů se do 4 GB vleze. Když připojíte nový HD k PC, objeví se v seznamu disků (C:,D: ,E: ...) jako další. Kliknutím pravou myší na něj se objeví "kontextová nabídka", z té vyberete FORMÁTOVÁNÍ. Po dokončení formátování je disk schopen zápisu. Pokud již máte stejné fotky jednou v PC, stačí najet na soubor, dát KOPÍROVAT, přejet na nový zformátovaný disk, kliknout pravou myší, vybrat z nabídky VLOŽIT. A mělo by to být hotovo (!)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]