Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modře označené názvy složek na ploše - proč?

Od: tigrine* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

už si nevím rady, tak zkouším štěstí zde.

Nevím z jakého důvodu, ale veškeré názvy složek umístěné na ploše PC se mi označily modře - jako když kliknete na přejmenovat...

Už mě to rozčiluje, chtěla bych to mít v původním stavu.Nevíte co by s tím mohlo být?

Předem děkuji za radu...

Hezký den...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud mate obrazek na pozadi plochy Windows XP a zaroven text ikon s pozadim jinou barvou a chcete aby byl text stinovany a primo na tom obrazku, vlezte do nastaveni, presneji:

Zmacknout Win+Pause, objevi se okno Vlastnosti systému, zalozka Upresnit, v ramecku Vykon klepnout na Nastaveni, zaskrtnout Pouzit stiny popisku ikon na plose.

praivo*
26.12.14 14:47
hodnocení

0x

Jaký OS?

majsterjoe*
hodnocení

0x

Vsadím se že se jedná o windows XP. pak tedy doporučím:

Zobrazení-Vlastnosti (např. pravým myšítkem na ploše - Vlastnosti) a zde:
Plocha - Vlastní nastavení plochy - záložka Web - odškrtnout "Uzamknout položky na ploše".

doplněno 26.12.14 15:23:

Tak druhá možnost:

klikni na start> pravé tlačítko myši a Vlastnosti> Záložka upřesnit> Výkon> Nastavení> Zaškrtni použít stíny popisků na ploše> OK

tigrine*
hodnocení

Dobrý den, díky za radu, ale bohužel i tak zůstávají veškeré názvy označené modře :-/

myslím, že to je jen podbarvení písma - modré pozadí. Samotné ikonky zbarveny nejsou, ne? Změňte tu barvu např na černou. Bohužel neporadím lépe, tyto staré Windows (XP?) už nemám, ale je to určitě ono :-D

doplněno 26.12.14 15:58: Jj, taky. Průsvitné pozadí mi to nechtělo potom dát, takže jsem si dal černé. K obrázku na pozadí to bylo čitelnější než žádné a nerušilo to.
doplněno 26.12.14 16:12:

přikládám obrázek, kde to je potřeba změnit :)

Modře označené názvy složek na ploše - proč?
majsterjoe*

Myslím, že nechce ani jednu barvu, chce jen nápis a průsvintné okolí. Vím že tohle Xp dělala. Taky sem si stim užil.

tigrine*
hodnocení

Tak to zkouším podle vašich rad a asi to poletí oknem :-D Vůbec to nereaguje... Ale moc děkuji za ochotu...

majsterjoe*

Je třeba to potom restartovat!

tigrine*
hodnocení

Tak ani po restartu :-/ Ale dávám bodík - Třeba to pak pomůže někomu přístě.. Děkuji...

hm*
hodnocení

0x

Žádné ikony na ploše nemám a nic mě tedy nerozčiluje. Udělejte to jako já. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]