Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém s kopírováním souborů na nově zakoupený externí pevný disk a prosím o radu. Koupil jsem si externí disk Transcend StoreJet 25M3 (kapacita 1TB – reálná 931 GB). Zprvu jsem měl problém se zobrazením disku v systému, který byl způsoben nedostatečným napájením z USB, ale ten jsem již vyřešil. Kdyby to bylo nutné, není problém se o tom rozepsat. Nyní již disk pracoval relativně bez problémů.
Jenže pak mě ještě napadlo, že ho na začátku používání zformátuji (a přeformátuji ze souborového systému FAT32 na NTFS). Smazal jsem těch pár souborů, které jsem na něj již uložil a vyjmul těch pár souborů, které byly na disku uloženy již od výrobce. Zvolil jsem standartní variantu formátu. Po cca hodině a půl se zformátovalo odhadem +- 75% disku, ale systém vyhodil chybu, že ho nelze zformátovat a formátování ukončil. Poté jsem disk bez problému zformátoval "Rychlým formátováním" během pár sekund (minut?) úplně bez problémů. Souborový systém byl myslím v tuto chvíli již "změněn" na NTFS. Poté jsem ještě jednou zadal formátovat disk, standartním (pomalým) formátováním ("přes Tento počítač").
Po několika hodinách bylo vše úspěšně dokončeno. Odhlásil jsem se z účtu na PC s administrátorskými oprávněními, přihlásil jsem se k normálnímu účtu který používám (poweruserská práva) a pokusil jsem se na takto nově zformátovaný disk nakopírovat nějaké soubory. Ale ouha. Disk pokaždé vyhodí chybu (viz obrázek) a žádný soubor se mi na tento disk nakopírovat nepodaří. Jak bych teď měl postupovat?
Předem děkuji za pomoc.
Dobrý den, zkuste to kopírovat s účtem administrátora. Zdravím!
doplněno 26.12.14 19:50:Já používám jen jeden účet (administrátor), tak to nevím přesně - snad v Tento počítač po kliknutí pravým myšítkem na ten ext. HDD zvolit Vlastnosti. Tam je možná něco, jako sdílení nebo použití pro všechny účty. Možná Vám to poradí někdo přesněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.