Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý notebook

Od: punker* odpovědí: 4 změna:

Ahoj. Již delší dobu mám strašně pomalý notebook,někdy se i trochu seká s svítí při tom kontrolka HDD jako by pevnej disk nestíhal nebo co? zkoušel jsem v programu HD Tune Pro "Error Scan" a vše bylo ok. Zdá se mi že notebook někdy funguje bez problému,ale někdy mi dlouho trvá jen se dostat třeba na mail. Zkoušel jsem Recovery z DVDček,který sem vytvářel hned po koupi noteboouku,ale při tom sem si nechal udělat zálohu dat která mám teď v PC na pevný disk v notebooku. Mohla by pomoct kompletní přeinstalace windows? Nemám DVD na instalaci windows,můžu to stáhnout když si tam následně zadám svůj licenční kod? je ten kod zapsán i někde v PC? na štítku už není moc čitelnej :-/

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

frkotou*
hodnocení

0x

Ještě zkuste ccleaner. Jinak to s tím štítkem nejde, musíte mít originální cd s klíčem.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste odstranit vše nepotřebné nebo úložky přesunout na flashku. A hlavně udělat údržbu - např. vyčistit programem CCleaner a potom defragmentovat HDD. Zdravím!

1) P.S. Jo, a také použít antivir.

2) P.S. Hlavně si nic neukládejte na Plochu, což dělá hodně lidí.

slunecnice.cz/...

bkj
hodnocení

0x

A) Aktualizujte plně operační systém v notesu (Win liveupdate)!

Dále je třeba pročistit zbytečné a nepotřebné soubory (svěřte jen skutečnému odborníkovi). Sám pročistíte notes asi takto:

1. V ovládacích panelech najděte Systém/Ochrana systému a vyberte konfigurovat a odeberte ty GB zálohožních bodů obnobení

2. Déle pročisěte disk pomocí nástroje Vyčištění disku. Najdete ho v Ovládacích panelech/nástroje pro správu (W8). U W7 je tuším v nabídce Start pod Příslušenství/Systémové nástroje. Vyčistětě pomocí něho dle nabídky a dále vyčistěte i tzv. zálohy update. Uvolní se další velké možství místa.

3. Stáhnete CClenar piriform.com/..., instalujte - ponechte výchozí nastavení a vyčistěte jím disk a registry (to jsou v levém sloupci první dvě položky).

4. Defragmentujte disk nástrojem co je integrován ve Win. Není třeba stahovat nic dalšího.

5. Projeďte celý počítač antivirovým programem co máte instalovaný. Pokud ho nepoužíváte - OK.

Restartujte PC a po 2-3 dnes co PC budete používat, by měla být vidět změna k lepšímu

ja*
hodnocení

0x

Udelejte zalohu na externi disk nebo na flasku a preinstalujte system. Ja mam nainstalovany Linux(ubuntu) a mam po problemech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]