Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám externí disk 2.5 imation 500 gb,mám ho už přez 2 roky a teď mi ho z ničeho nic pc nenačte...jen se ukáže vyměnitelný disk,ale nejde otevřít...zkoušel jsem i na jiném PC a to samé,jen je zajímavý, že když ho dám do TV, tak jde bez problému, nevíte někdo, kde by mohl být problém?
mockrát děkuji za jakékoliv info
Martin
Zkuste Start potom pravým tlačítkem TENTO POČÍTAČ- SPRAVOVAT a až se otevře SPRÁVA POČÍTAČE tak v levým sloupci je SPRÁVA DISKŮ a na to klikněte levým tlačítkem a měly by se vám uzkázat všechny disky.
jo jo, tento počitač mi ho ukáže, ale nejde otevřít, když ho chci otevřít, tak chce formátovat a to se mi teda vůbec nechce:/
Mám pro vás 2 zprávy - jednu dobrou a jednu špatnou
Ta dobrá je, že o data jste nejspíš nepřišel, protože disk je OK, jen se s největší pravděpodobností rozbila řídící elektronika externího disku.
Ta špatná je, že to znamená disk opatrně rozebrat a napojit ho přímo do pc - pak z něj vytahat (nebo aspoň vyzálohovat) data.
Pokud chcete nadale pouzivat ve spojeni s TV i pro PC, tak nutno pouzit Linux OS pro praci se soubory. Pozn. Zaznamy z TV lze prevest pomoci spec. SW do PC a potom lze pro pouziti jen pro PC s OS Win, ale po formatovani, atd.
Horak: můžete prosím napsat (jestli to víte) jakej to je spediální SW?.?.? Díky
doplněno 01.02.15 22:18:Ten sem zkoušel a bohužel mi to vůbec nezobrazilo soubory na tom disku takže nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.