Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reboot and select proper Boot device or

Od: dothe odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, včera jsem dostal nový HDD, zkusil jsem ho připojit, ale nějak to nešlo, tak jsem si řekl, že nebudu spěchat, odpojil jsem ho a měl jsem tedy k PC připojený jen můj původní starý disk, na kterém je i OS, ale teď když PC zapnu, tak mi to hází chybu "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" koukal jsem na internet, někomu pomohlo ctrl+alt+delete. Někdo to přenastavil v Biosu, ale mě nepomáhá nic, už nevím co by, nenapadá někoho z vás něco? Klidně se zeptejte na cokoliv, co vám není jasné.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, měl jste v PC HDD s OS, který fungoval. Ten jste potom vyndal a zkoušel nový HDD nebo tam zůstal i původní HDD? Nyní je tam kolik HDD? Pokud vložíte pouze jeden (původní) HDD, tak by měl být vidět v BIOSu a tam nastavit bootování z HDD jako první (nebo BIOS výchozí).

Zdravím!

P.S. Žádný jiný hardware jste neměnil? Je kabeláž správně připojena a HDD je slyšet?

doplněno 25.12.14 12:43:

Zkuste najít HDD v BIOSu - bude tam jen jeden. Je to už SATA nebo starší HDD připojený na šedivou plochou "kšandu"?

dothe
hodnocení

Ano HDD měl OS a fungoval bez problému. Nene, zůstal tam i ten původní, takže tam byly dva. Nyní je tam už zase ten původní, pouze. Zkusím! :) nic jiného jsem neměnil a kabel je harddisk je připojen kabelem a zdířky jako vždycky byl.

hodnocení

0x

Krátce řečeno, komp se vzteká, že nemá z čeho bootovat. Když jsi se v tom hrabal, nevypadl někde nějaký kabel? Napájení disku, kšanda z disku na desku? Ta na obou koncích, je dobře v konektoru? Vyndej a zandej všechny kabely co mají s diskem něco společnýho, pak vlez do BIOSu a tam zkontroluj, jestli BIOS disk vidí a pokud ano, jestli je nastavený bootování správně. Kdysi jsem omylem zapojil SATA kabel do zdířky která nebyla na desce označena jako SATA 1, když byl v kompu jen jeden disk, tak to šlo, připojil jsem další disk, zase do zdířky kam mě napadlo, shodou okolností to bylo do SATA 1 a ejhle? Už to nešlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]