Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Microsoft Office bez aktivačního kódu

Od: tokain* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

vnučka dostala od Ježíška notebook s předinstalovanými Windows 8. Klikla na ikonu M.Offic, ale chce to aktivační kód, který samozřejmě nemá, ale tvrdí, že Offic jsou součástí Windows 8. Já tvrdím, že ne a že je musí dokoupit. Kdo má pravdu? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

pokud se nic nezměnilo o čem nevím, tak máte pravdu vy. Office byly vždy placené. Na netu jsou dostupné 60 denní kódy na vyzkoušení. např zde: stahuj.centrum.cz/...

tokain*
hodnocení

Díky, myslel jsem si to. Ale holt my senioři tomu asi nerozumíme. Vím o verzích na vyzkoušení, hlavně M.Offic 365, ale myslím, že je lepší koupit plnohodnotnou verzi.

zepe*
hodnocení

2x

Rozhodně bych neutrácel! tady je program schodné s MS a zdarma to vám bohatě stačí.

Libreoffice

tokain*
hodnocení

Díky, už má Libreoffic nainstalováno, jen musí dokumenty ukládat s příponou .doc, nebo .txt , aby se jí ve škole, kde používají M.Off. otevíraly.

iz*
hodnocení

2x

Máte pravdu, MsOffice není součástí Windows. Bylo by nutné zakoupit licenci nebo sehnat kód k vyzkoušení. U zkušební verze byste museli po uplynutí zkušební doby Office odinstalovat nebo zaplatit za plnou licenci.

Takže já bych dala přednost návrhu Zepeho: stáhnout a nainstalovat některou free office – LibreOffice nebo OpenOffice

ladinpraha*
hodnocení

0x

Je to placený profi nástroj. Já používám OpenOffice a považuji jej za plně postačující náhradu. Většina v poslední době doporučuje novější LibreOffice, proto by mě zajímalo, jestli a jaký je v nich praktický rozdíl.

tokain*
hodnocení

Pokud vím, Libre Offic jsou od stejných autorů.

iz*

LibreOffice je fork OpenOffice, odštěpila se od ní. Nastartovala velice dobře a rychle se vyvíjela dál, zatímco vývoj OpenOffice se na nějakou dobu pozastavil. Pak se objevila další verze Open, ale mám dojem, že Open spíše stagnuje. Proto jsem i já doporučovala spíše LibreOffice.

Rozdíl není prakticky žádný, šablony jsou navzájem kompatibilní, (v obou lze používat zdarma i šablony od Microsoftu). Co člověk vytvoří/vypracuje v jedné, může bez problémů používat v jiné Office (nejen v těch zmíněných).

S problémy se setkávám v případě dokumentů vytvořených pod Linuxem, které bych potřebovala otevřít a pracovat v nich pod Windows a naopak, občas jsem musela text přepsat, protože oprava by byla náročnější. To je ale problém kódování OS, nejde o problém kancelářských balíků.

"Microsoftí" Office je asi nejdál, ale pro většinu uživatelů podle mne stačí Libre/Open Office. Pokud někdo potřebuje profesionální nástroj/e, jsou podle mne lepší varianty než MsOffice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]