Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám 10 let starý PC, budu formátovat disk a instalovat vše znovu.
Má cenu ještě instalovat WinXP? Prý XP končí podpora, je to nějaké bezpečnostní riziko?
Nebo co mi poradíte?
Dík
Ahoj,
podpora XP už dávno skončila, a co tam chceš dávat na 10let starý PC? Win 7? Win 8.1?
Co se týče rizika, to záleží jak a na co ten PC používáš
To, že XP končí podpora ještě neznamená, že teď se do XP nabourá kde jakej Tonda z Horní dolní a že mi vybere kompletně bankovní účet.
Určitě by to zvládlo. Já na starém počítači 1gb ram, nějaký athlon 2,6ghz a nvidia geforce 6800 mám w8.1 a v pohodě to stačí na prohlížení netu nebo na hraní her jako je diablo2, gothic 1,2, i trojku to zvládne, ale už na nejnižší detaily. Ale radši bych tam dal xp, přece jen je to o dost méne náročný systém, takže by měl být samotný chod plynulejší, navíc v 8.1 jsem měl často problém, že mi některé starší hry nešly spustit, tak jsem musel ještě stahovat různé "patche" apod. Takže určitě XP
Ano sám mám doma core 2 duo s win 7, ale nevěřím ti určitě s tou ramkou, vim jak u mamky běhaly win7 s 1GB RAM. Ano běhay, ale žádná sláva to nebyla a na hry vůbec a že by náročnost win 8.1 šla dolu to jsem nepotřehl.
doplněno 24.12.14 12:39:K otázce- pokud máš licenci na xp tak co řešíš? Ještě chvilku ti postačí.
Podpora XP neskončila, pokračuje dál, a když XP vyhovují, proč je tam nedat
Spousta lidí se nechala vybláznit a v davové panice obnovila systém, přesně co microsoft potřeboval
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.