Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak napsat přehlasované U nebo přehlasované O na české klávesnici? Někdy dávno jsem to měl na klávesnici u pravého enteru, ale nemůžu na to přijít. Možná to byla specialita té klávesnice a u nových to není... takže jak napsat přehlasované znaky?
děkuji, many
Dobrý večer, pokud tam nemáte nikde znak dvou teček vodorovně vedle sebe (přehlásku), tak pomocí levého alt a číselného kódu, zde je tabulka znaků kubu.wz.cz/... . Ještě můžete řešit přepínáním klávesnice na anglickou a vyzkoušet, jestli to tam někde nemáte, ale já to píši raději s tím altem + číselným kódem znaku.
Dobrý večer,
každá klávesnice to může mít jinak, já to mám třeba schované pod klávesnicí, kde píšu apostrof a na anglické |
případně to lze řešít přes mapů znaků win+r a napsat charmap nebo v nabídce start a nebo přes zkratku alt + číslo (teď něvím přesně jaké)
doplněno 23.12.14 21:36:
poradce nademnou už to doplnil
mají to jen některé klávesnice. Přikládám na obrázku jak píše @filip17 nebo pomocí kombinace kláves: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.