Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí zvuková karta k notebooku

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 5 změna:

dobrý den, mám notebook acer aspire 5749 windows7 64bit a zakoupenou externí zvukovou kartu do usb virtual 7.1ch sound aukro.cz/...

chtěla jsem se zeptat zdali tato zvuková karta potřebuje nějaké ovladače? budu do ní zapojovat reproduktory logitech 5.1.

zkoušela jsem na tuto kartu logitech 2.1 a zvuk byl velmi nekvalitní, dost to chrčelo, přestože v normálním počítači ty reproduktory nedělají problém.

mám obavy aby to nedělalo problémy v těch 5.1 které mám momentálně objednané. nevím zdali tedy nebudu muset pořídit lepší externí zvukovou kartu.

máte s tím někdo zkušenosti? díky za vaše odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Zkoušela jsi ty reproduktory zapojit přímo do notebooku?

doplněno 18.11.12 12:33:

Zvukovka za 90 Kč je očividně šmejd, nemělas to kupovat. Tohle nemá šanci vytvořit 7.1, tam by se ani nevešly konektory - jaký to má výstup?
Jestli to chrčí, je špatný zdroj signálu. Co jsi pouštěla?

doplněno 18.11.12 14:04:

Běžný 3,5mm jack umí přenášet pouze 2 kanály, takže to 7.1 nemůže být ani náhodou. Doporučuji nepoužívat.

doplněno 18.11.12 14:05:

Zkoušela jsi ke zvukovce dát jiné ext. reproduktory?

doplněno 18.11.12 14:10:

"Opravdová"7.1 karta je třeba tato. U těch levných se 7.1 pouze emuluje prostorový zvuk v nějakém programu, ale leze z toho stejně jen stereo 2.0.

zakovadrahoslava*
hodnocení

zkoušela a mělo to stejný chrčivý efekt

zakovadrahoslava*
hodnocení

tato flashka má pouze dva výstupy na mikrofon a na sluchátka, zkoušela jsem písničky, které mám v notebooku a které normálně hrají v pohodě. u přítele na počítači ty 2.1 jdou bez problémů, ale na mým notebooku jak klasicky tak přes tu ext. zvukovku to při trochu zvýšené hlasitosti chrčí, jakoby to neutáhlo. tak nevím. na alze jsem našla info, že k takovéto ext.zvukovce je dodáván i software Xear 3D, který já nemám, možná proto byla i tak levně. měla by stačit zapojit a mělo by to jít, ale mě tam žádný rozdíl nepřijde navíc je mi divné, že bych měla dávat kabel od reproduktorů do zdířky na sluchátka. jinak ty reproduktory logietech x-530 5.1, které mám objednány by měly mít pouze jeden kabel na zapojení s 3,5mm jackem.

hodnocení

0x

Toto je dobrá věc jen z nouze a z důvodu že je levná,a to jen než se opraví či vymění normální zvukovka či ovladače,jinak je na nic.Měl jsem podobnou ,protože jsem nechtíc něco zmařil a nešel zvuk a než jsem přišel kde je "zakopaný pes" tak jsem používal obdobnou

doplněno 18.11.12 13:31:

Tato externí karta nepotřebuje ovladače,alespoň v oknech XP,

zakovadrahoslava*
hodnocení

chtěla jsem se tedy zeptat jakou externí zvukovku ale tak aspoň do 1000,-kč by jste mi doporučili? jinak u těchto 5.1 reproduktorů to vypadá, že to bude mít zapojení pouze jedním 3,5 konektorem. chtěla jsem se tedy ještě pozeptat, když tedy zainvestuju do dražší ext. zvukové karty, kde je těch vstupů více, zdali nebudu muset kupovat nějaký rozbočovač do těch všech stupů. jak to vlastně vůbec funguje? je rozdíl v tom, že v dražší zvukové kartě je jenom více konektorů a nebo je to i o výkonu? nebude potřeba případně nějaký zesilovač?

doplněno 18.11.12 19:54:

Dobrý, tak jsme zjistili, že to bude asi VLC přehrávačem, nenapadlo mne, že by to mohl dělat přehrávač. tudíž se to zdá v pořádku a snad se ničeho obávat nemusím. už jsem se bála, že mám třeba chybu v reprákách. jinak mi nejde vůbec nainstalovat realtek HD 2.70 shazuje mi to systém, doufala jsem, že bych v něm našla více. jelikož i přesto, že zapojíme 2.1 do té flash zvukovky realtek je fixován prostě na stereo a tím pádem mi to rozdělí, ale v tom stereu.

napadá mě tedy otázka, zdali ta dražší zvukovka neudělá to samé, nebo zdali má vlastní software, který to skutečně posílí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]