Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak podomácky opravit heatsink

Od: helper123* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám netbook Lenovo IdeaPad S100 a je v něm problém. Přehřívá se. Když jsem se podíval na chlazení, zjistil jsem špatnou věc. Rozteklý heatsink. Nový chladič stojí kolem 1 000 Kč, do toho se nevyplatí investovat. Co myslíte, jak to v domácích podmínkách jednoduše opravit tak, aby to aspoň trochu víc chladilo? Teploty jsou hrozné, třeba teď 92°C. Vím, že to není úplně ideální, ale nejsem ochotný do toho investovat 1 000 Kč a myslím si, že aspoň trochu by to šlo opravit.

Jak podomácky opravit heatsink
Jak podomácky opravit heatsink #2
Jak podomácky opravit heatsink #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Nebo spíš sledovat Aukro notebooky a většinou za pár šupů koupit polofunkční stejný notebook na díly nebo přímo celé chlazení :)

praivo*
hodnocení

0x

1. Pleteš si pojmy "heatsink" (pasivní chladič) a "heatpipe" ( teplovodivá trubice).

2. Jestli opravdu z trubice vytekla kapalina, tak už s tím neuděláš nic kromě výměny chladiče. Ale tohle mi přijde spíš jako nějaký lak nebo co (ta kapalina by takhle neztuhla), zkus vyměnit pastu (60 Kč), mohlo by to pomoct (u mého NB po výměně pasty klesla teplota CPU o 30 °C).

helper123*
hodnocení

Díky za objasnění. Výměnu pasty zvažuju, ale myslím, že je problém v chladiči.

doplněno 22.12.14 15:31:

Díval jsem se na nefunkční kusy a ceny podobné jako u nového chladiče :(

Ty skvrny na obrázku, toasi nebude kapalina, ta co já vím, je bezbarvá, a zadruhé, při těchto teplotách by se už dávno odpařila, točí se větráček dobře? S tou pastouto taky skuste, odmontujte celej chadič, do vrtule dejte prárátko, aby se netočila a vysajte jí optarně vysavačem. Potom, něž to tam namontujete, tak se s tím chadičem dotkněte nějakého uzemnění, třebas topení...

doplněno 23.12.14 10:36:

jde ta skvrna rotírat, neo je to tvrdé,pokud je to tvrdé, tak to nebude kapalina určitě...

helper123*
hodnocení

Větráček se točí dobře. " Potom, něž to tam namontujete, tak se s tím chadičem dotkněte nějakého uzemnění, třebas topení..." - trochu enchápu důvod, proč. Skvrna roztírat nejde, je spíš taková lepkavá.
praivo*

ESD (elektrostatický výboj) ti může zlikvidovat i ten zbytek, pokud náboj takhle nevybiješ.

helper123*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]