Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký harddisk a Ram

Od: anonymboyy odpovědí: 3 změna:

Zdravím Vás, asi půl roku mám nový notebook, ale poslední dobou se značně zpomalil, je to hlavně kvůli harddisku, protože s ním mám už nějaký čas problémy, takže mi vyzkakuje hláška, že mám rozbitý hdd (něco v tom stylu) a když kouknu, tak je skoro pořád vytížený na 100% a to i po startu. Dříve jsem hrál hry typu Arcania, Risen3, Heroes 6 uplně v pořádku bez sekání na nevyšší detaily, ale ted i při středních detailech mám při hraní takové zasekávání. Nemyslím, že by se hra sekala, jen všechny pohyby jsou takové trhavé. Takže bych od Vás potřeboval poradit, jaký hdd a k tomu i RAM dokoupit.
_____
PackardBell EasyNote LJ75
OS - Win 8.1 64bit
CPU - Intel Core i3 330M @ 2.13GHz
RAM - 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 531MHz (7-7-7-20)
Základovka - Packard Bell EasyNote LJ75 (CPU)
Grafika - 512MB ATI AMD Mobility Radeon HD 5000 Series (přesněji 5470)
HDD - 149GB FUJITSU MJA2160BH G2 ATA Device (SATA) 44 °C
3GB UFD 2.0 Silicon-Power4G USB Device (USB)
Informace jsem vypsal ze Speccy, hodím i screen :)
_____
Nepotřebuji nějaký velký hdd, doted jsem si vystačil s 50gb. Jde mi hlavně o to, aby byl opravdu co nejlevnější, to stejné s RAM.
Dále mám takový problém, že se notebook celkem zahřívá (podle Speccy - mě příjde teplota normální) - co s tím?
To je snad vše,
Předem děkuji za každou radu! :)

Jaký harddisk a Ram
Jaký harddisk a Ram #2
Jaký harddisk a Ram #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

2x

Ahoj, těch půl roku nový znamená půl roku u vás a jinak už dříve použitý? Jinak si nedokáži vysvětlit fakta, že tam je skoro 5 let starý procesor, a že disk byl v provozu 614 dní. A ani podle internetu nejde o nejnovější notebook..
69°C na procesoru už není úplně málo. Sice ještě nehoří, ale chtělo by to profouknout větrací otvoru u chlazení CPU.
Co se týče RAM, tak se mi na internetu nepodařilo najít, jestli deska vůbec 8GB RAM podporuje, ale každopádně má jen 2 sloty a ani si nemyslím, že v tomhle případě by se 8GB RAM vyplatilo..
Co do HDD - Zkusila bych to projet programem HD Tune. Že to dělá HDD je možné, můj bývalý HDD to také takhle dělal, naštěstí jsem to vycítila včas, protože měsíc po tom, co jsem koupila nový ten starý odešel.
Pokud doopravdy stačí i jen 50GB disk, tak bych koupila nějaký SSD, třeba tenhle czc.cz/... .. Nemám s ním zkušenosti, každopádně chod systému jako takového by to mohlo dost urychlit. :)

hodnocení

0x

1)antivir po restartu nebo v nouzovém režimu, případně v nouzovém režimu ESET on-line

2)vyčistit - ccleaner atd..

3)defragmentace a chkdsk

4) nějaký "diskdoktor"

5) pořád stejný problém = reklamace PC

6) neuznání reklamace - shánějte nový HDD

bartesss*
hodnocení

0x

Já bych to viděl tak,že bych se ho osobně rychle zbavil.Momentálně je spíše vhodný na kancelářské úkony a sledování filmů :) Osobně bych jako první vjec vyměnil základní desku...ale když už bych v tom byl tak bych vyměnil i procesor,ramky,HDD atd... Dnes se dá s nových dílů koupených na internetu složit dobrá mašina i kolem 10,000kč.Ale to je můj názor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]