Nejste přihlášen/a.
Zdravím, znovu se na vás musím obrátit s prosbou o radu. Snažím se pomocí CSS nastavit vzhled blogu, resp. už bych ho měla hotový, kdyby se mi tak zvláštně neposouvala stránka. Jde o blog equine.pise.cz ,když se podíváte, menu posouvá obsah stránky až dolů. To se mi neděje jen u té úvodní, funguje to tak, i když otevřu jakýkoliv článek. Už jsem z toho zoufalá, zkusila jsem všechno. Do budoucna chci mít to menu plné obrázkových odkazů, to bych ty články měla úplně dole...
Neví někdo, co s tím?
Moc by mi to pomohlo...
Klidně sem zkopíruji obsah kódu, který mám v tom nastavovacím okénku...
Děkuji!
Stačí vědět, jak se chovají "plovoucí" prvky a umět sčítat. Jsou-li bloky příliš široké, nemohou "plavat" vedle sebe, protože se nevejdou do šířky (kolik je 695 + 200?) blogu, který máš nastaven na 720px.
Nejsem si jista (nemám dost času na ověření), co přesně tam dělají dva divy o šířce 715px. Druhý DIV je vložen do prvního a do druhého je vložen blok o šířce 720px. I to tam může "dělat neplechu".
Další chyby máš v "plavání" ► místo float: left/right; máš overfloat: left/right; a ► v menu (ten pravý blok), které nemáš včas ukončeno. ..
Návrh opravy. V HTML ukonči div menu (před blok "items" vlož ukončovací značku pro menu).
V CSS uprav šířků bloků "DIVů" tak, aby se bloky vešly vedle sebe a ještě zbylo pár bodů mezi nimi.
Chceš-li menu široké 200px, zbývá ti pro články max. 520px. Já bych radši dala jen 515 px.
Nebo můžeš ponechat šířky 200px i 695px, ale pak bys musela zvětšit šířku všech bloků se šířkou 720px na potřebnou velokost (navrhla bych 900px).
Pokud nevíš, jak co funguje, bude lepší si vybrat novou šablonu a v ní vyměnit jenom obrázek v záhlaví. Do ničeho dalšího radši nezasahuj.
Doporučení: Přestože používáš "hotovou službu", která toho spoustu zvládne místo tebe, by bylo dobré si něco přečíst o HTML i CSS, abys věděla, jak co funguje, proč se tobě tvůj web zobrazuje jinak než třeba kamarádkám, co můžeš udělat, aby se tvůj web zobrazoval korektně (to neznamená stejně!) ve většině často používaných prohlížečů. (Chceš-li mít nějakou návštěvnost, musí se web zobrazovat korektně. Jinak návštěvníci odejdou jinam.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.