Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po instalaci Avastu nejde internet

Od: df* odpovědí: 23 změna:

PROSÍM O RADU...NAINSTALOVALA JSEM SI AVAST-NEJDOU MI ALE OTEVŘÍT ŽÁDNÉ WWW STRÁNKY,MAILI,ATD.ICQ A SKYPE FUNGUJÍ..POKUD CHCI NA WWW TAK MUSÍM VYPNOUT AVAST-REZIDENTNÍ OCHRANU.TAKŽE DOLE NA LIŠTĚ MUS BÝT SIMBOL AVASTU A ZNAČKA "ZÁKAZU VĚZDU"PROŠLA JSEM VŠE ALE NEVIM CO S TÍM.AL BUNDO-PROSÍM,PORADÍTE MI?JSTE NEJ NA PORAĎ TE.DĚKUJI

výtka
Upozornění od sys maverick 26. 08. 2008 11:51:28

Prosím příště bez caps locku ;)

Velká písmena=důraz, řvaní....

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já tu avast nemam na pc, ale co takhle firewall? Neni zablokován avast web scaner?- to by mi docela sedělo a u uživatelů jsem to často řešil

df*
hodnocení

PORAĎ TE TEDY PROSÍM, JAK NA TO.JÁ VETER. MOC NEROZUMÍM

výtka
Upozornění od sys maverick 26. 08. 2008 12:15:27

ten caps lock!

Máš nějaký firewall? Ten ve windowsu nebo nějaký jiný?

ten ve windows je v: start/nastaveni/sitova pripojeni/prave tl na pripojení k síti/vlastnosti/upřesnit/brána firewall...je tam zapnutá? Pokud ne tak buď nemáš firewall vůbec nebo je zapnutý nějaký jiný- bude na liště u hodin

df*
hodnocení

PODLE TVÉHO NÁVODU JSEM NIC TAM NENAŠLA ... NEVÍM ANI,CO FIREWALL ZNAMENÁ.UŽ VÁŽNĚ NEVÍM CO S TÍM...A NEVIM PROČ NĚKOMU VADÍ MŮJ CAPS LOCK.TO JE SNAD MÁ VĚC,JAKYM STYLEM PÍŠI

my*
hodnocení

0x

jdi do nastavení Avastu a zmírni si stupeň ochrany..nebo tak nějak určitě se řešení skrývá v nastavení programu

df*
hodnocení

Ještě jsem se koukala na nastavení citlivosti a stupeň ochrany-je normální...

cybermagefroll*
hodnocení

0x
Pokud se jedná o AVG 8.0, tak problém může způsobuje Webový štít, který je v konfliktu s jinou aplikací. Takže bych ho zkusil vypnout (deaktivovat)
Jakým způsobem změním nastavení komponenty Webový štít nebo ji zcela deaktivuji?
grisoft.cz/...
my*

ne nejedná se o AVG... už název týhle otázky napovídají že zmíněná tazatelka zápolí s Avastem :o)

df*
hodnocení

Ano už 2dny bojuji s antivirem jménem Avast.Koukali na to lidé,co PC rozumí ale také na nic nepřišli.Ještě mám otázku...Je možné, že se internet neotevře,protože v PC je ještě Spybot?Jenže ten když odinstaluji,nebude mít můj NTB už žádnou ochranu,protože Avast nepracuje jak má...Omlouvám se všem,co rozčilují mé otázky a moc děkuji lidem,co se mi snaží pomoci.

my*

pokud myslíte Spybot - Search & Destroy tak tím to není :o)

df*
hodnocení

Tak mě už nic nenapadá...Asi neprozradíte vaše ICQ nebo Skype,aby jste mi pomohl v lepší konverzaci...

cybermagefroll*
Ech *sype si popel na hlavu* *zed*
Takže FAQ k Avastu tvrdí tohle:
Q: Od té doby, co jsem nainstaloval avast!, nemohu prohlížet žádné Internetové stránky.
A:
Zkontrolujte nastavení vašeho firewallu. Pro správnou funkčnost je třeba, aby měl proces Webového štítu (ashWebSv.exe nebo aswWebSv.exe) povolen přístup na Internet (TCP port 80) a povolení chovat se jako server a akceptovat příchozí spojení z localhostu (lokálního stroje) na TCP portu 12080.
avast.com/...

hodnocení

0x

Jak uz bylo zmineno, zjistete si, jestli mate firewall. Pokud ne, tak si radeji nejaky nainstalujte a Avastem se zabyvejte pozdeji.

Pokud ano, pak ho zkuste na chvili zakazat a uvidite, jestli se internet rozbehne.

Pokud ano, hledejte v nastaveni firewallu, kde vam firewall blokuje antivir.

Mimochodem na strankach Avastu o tomto maji primo rubriku. (Nechce se mi to ted hledat). Pisi tam o nastaveni Kerio Perrsonal Firewallu tak, aby Avast a internet slapal. Myslim ze to tam maji primo v FAQ.

Pokud ne, dostavate se na zacatek, firewallem to neni a problem je bud v nastaveni Avastu, nebo jinde.

Ale na 90% bych vsazel na firewall, pac se prave na strankach Avastu o tomto problemu zminuji. Teprve po dukladnem prozkoumani teto moznosti bych se snazil hledat reseni jinde.

df*
hodnocení

Tak jsem to dělala podle vašeho návodu,ale tam je vše O.K.Napadá Vás tedy ještě něco jiného,kde by mohla být chyba?

my*

máte zapojenej kablík od internetu v počítači?

df*
hodnocení

Mám připojení k netu..Normálně mi funguje ICQ i SKYPE ale nejdou mi prostě otevřít www adresy...Pokud chci na www adresy musím vypnout rezidentní ochranu...Mám VISTY-zatracenej Avast.

my*

před Avastem vše šlapalo? :o)

hodnocení

0x

Stojim si za tim, ze je to firewallem. A zuby nehty to budu branit, dokud mi nekdo nepresvedci o opaku.

df*
hodnocení

A poradíte mi tedy prosím,jak tedy postupovat?Jste hodný a děkuji Vám za trpělivost semnou a Vaší pomoc

al bunda*

S Avastem to nemá nic společného, zejména jestli jste instalovalo prohlížeč, který vaše Vista nezná. Bude třeba "Povolit program v bráně firewall systému Windows".
Cesta "Ovládací panely" - > "Zabezpečení" - > "Povolit program v bráně firewall systému Windows" a následně vybrat ten prohlížečm který to má zakázané.
Používáte-li jiný firewall, bude to podobné.
Hezký den.

hodnocení

0x

Podivejte se do praveho dolniho rohu obrazovky, tm kde se vam ukazuje i Avast a hledejte zlute policko s vykricnikem, ktere oznamuje, ze nemate aktivovany firewall. Pokud ho naleznete, firewall pravdepodobne nemate a chybu zpusobuje neco jineho. A neporadim vam.

(Ale pozor. To policko tam muze byt a firewall presto mate, akorat ho Windows nerozpoznal. Proto ctete dal.)

Pokud ho nenaleznete, mate nejaky firewall aktivovany.

Bud Primo firewall Windows: jdete do Start-Ovladaci panely-Zabezpeceni-Centrum zabezpeceni-Brana firewall-Vypnout branu firewall (obecne se doporucuje firewall nikdy nevipinat, ale co se da delat)

Ted mate firewall vypnuty a vyzkousejte internet. Pujde x nepujde.

Jiny firewall nez windowsacky: Nekde v tom pravem dolnim rohu bude ikonka, ktera znaci firewall - najde te ho a bud ho zakazte, deaktivujte, vypnete, nebo jinak zneskodnete.

Ted mate firewall vypnuty a vyzkousejte internet. Pujde x nepujde.

Ihned po vyzkouseni doporucuji kterykoli znovu aktivovat.

Tak. Ted sou dve moznosti. Bud se po vypnuti nic nezmenilo a v tom pripade vam nepomuzu. (Mate Avast pro Windows Vista?)

A nebo pri vyplem firewallu internet slapal a v tom pripade plati, co napsal @cybermagefroll .

Bohuzel pro presny popis zpusobu nastaveni je pak nutno znat konkretni firewall. Ale alepson budete vedet, na cem ste.

hodnocení

0x

Tak sem to sam prubnul a fakt to dela problem.

Po nastaveni ve firewallu podle navodu na strankach Avastu se mi rozbehla v pohode Opera, ale Internet Explorer ne a ne. Ja ho stejne nepouzivam, tak je mi to fuk, ale nekdo ho asi pouziva.

Hm. Divny. Jeste to musim poradne prostourat.

al bunda*

Mi běhá Avast na Vistách naprosto v pohodě (kdyby ne, tak sem nepíšu, že?) - možná bude stačit povolit IE v bráně firewal - jak už bylo řečeno výše.
Jinak nový prohlížeč - je-li tazatelka zvyklá na IE, doporučuji Maxthon. (Tady se dá stáhn/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]