Nejste přihlášen/a.
Nedokázal by mi prosím někdo fundovaně poradit ohledně "mých stop" na internetu? Jde mi o to, že většina (všechny?) mých facebookových komentářů, které vložím k veřejně přístupným příspěvkům (např. k iDnes), se zobrazuje pod mým jménem na internetu a to bych ráda vymazala... jde to vůbec nějak? A jak? Protože i když jdu na své FB historii aktivit do minulosti a smažu jeden příspěvek pracně za druhým, z internetu záhadně nezmizí.
Nebo bude jediným řešením smazat profil a založit nějaký anonymnější nový (což bych nerada)? Ale je otázka, jestli i tak zmizí moje stopy z internetu... Z Googlu se - předpokládám - nic ze strany uživatelů odstranit nedá ani omylem.
Protože když se pak vygooglím, tak mám blízko k Pepce . Díky za každý dobrý nápad!
Zrušení účtu na FB nepomůže, komentáře, které jste vložila na iDnes a jinam, zůstanou pod příspěvky dál. Jedině smazat "ručně" (pokud to ta která služba umožňuje) nebo požádat o odstranění moderátora webu, kam jste komentáře vložila.
Ale někde komentáře nemažou ...
Napadá mne přejmenovat účet na Facebooku (změnit jméno na nějaké "neutrální"), tato změna by se u již vložených komentářů mohla projevit. Tento účet ponechat pro komentáře, přihlašování k dalším službám apod.
A pak si založit "oficiální účet" se svým jménem, který budete používat ke komunikaci s přáteli, ...
Nevýhodou je, že budete muset hlídat, ke kterému účtu jste právě přihlášena ...
Děkuji za dobré rady, už jsem začala svoje komentáře pod veřejně přístupnými stránkami na FB mazat (zbývá už jen 485 posledních nesmazaných výsledků ). Nicméně jsem nikde nenašla možnost přejmenování účtu na FB - pouze mi to nabízí možnost přidat si další jméno (nick) ke stávajícímu..., ale možná blbě hledám
. Vy náhodou nevíte, prosím?
Já jsem si nedávno (před pár týdny) jméno i příjmení zkrátila. Zkuste změnit jméno i příjmení. Jestli jste neměnila mockrát, mělo by to jít. Ty komentáře mažte tam, kde jste je vložila.
Smazáním na Facebooku dosáhnete jenom toho, že se nebudou zobrazovat na Facebooku. Na původním místě by zůstaly ...
doplněno 21.12.14 16:42:Tak pár dnů počkejte, zkontrolujte, jestli se změna projevila u komentářů a pak si založte nový profil (radši) s jiným e-mailem.
Můžete leda u některých diskuzí zaškrtnout u komentáře možnost nezobrazovat na facebooku, pokud mají propojené komentáře s facebookem, ale jinak tomu asi těžko zabráníte, aby se příspěvky, které napíšete pod svým jménem, neobjevovaly ve vyhledavačích. Jedině prostě mlčet, nechat si své názory pro sebe nebo dobře zvážit, co tam píšete a za tím si stát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.