Nejste přihlášen/a.
Rád bych zjistil, jak je to se spotřebou a životností výbojek v klasických LCD monitorech. Slyšel jsem, že se má nastavení jasu přímo na monitoru nastavit na co nejnižší snesitelnou hodnotu, neboť při hodnotách 90-100% se snižuje životnost výbojek a klesá jejich jas (vypálí se...). Toto stanovisko se mi nezdá, podle odborných pramenů svítí výbojky stále stejně a jas obrazu se reguluje ztmavnutím pixelů.
Ptám se na to proto, že jsem pořídil repasovaný LCD Fujitsu-Siemens P19-3P. V OSD menu je i volba "Auto Brightness", po kterém ovšem naskočí jas (brightness) na fixní hodnotu 100% a obrazh se asi dál reguluje automaticky kontrastem. Pokud bych tedy zadal tuto volbu (doporučovanou...) ohrozím životnost výbojek? Nezdá se mi to . Prosím o objasnění této záležitosti. Děkuji
Dobrý večer, moc zdravím, pane kolego, dlouho jsem vás neviděla. Jak dopadla opona divadýlka, kterou jsme tu spolu před lety řešili? Psala jsem vám i o fotku, jestli nemáte, ale asi to k vám nedoletělo.
Co se týče životnosti tohoto monitoru, udává se např. zde 4 roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.