Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrh procesoru za starý

Od: brian odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

rád bych vyměnil procesor AMD Athlon(tm) II X3 450 3.20Ghz za jiný. Poradíte mi prosím? Našel jsem třeba alza.cz/... Byl bych rád kdyby strop byl 3000kc. Popřípadě i tichý chladič, který to zvládne uchladit při zátěži.

Nevím co zvládne moje deska MSI 760GM-E51 (FX).

Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím. Přiznám se že v kompatibilitě AM3+ procesorů v AM3 deskám mám (a on asi i je) docela bordel, každopádně váš zmíněný AMD FX na seznamu podporovaných procesorů této desky není a tak asi ani nepůjde.

Tady je list z čeho můžete vybírat:

cz.msi.com/...

brian
hodnocení

Děkuji za odkaz, ale jak tak koukam, tak nic z toho uz se nikde neprodava.. aspon tedy nic z tech 6x.

To znamena, ze neni jina alternativa nez koupit i jinou desku? Mam desku rok starou, tak se mi ji nechce menit. Dekuji

mato66

zdravim pises ze desku mas rok starou umi ta deska odemykat jadra? ja tento procesor mam a odemnknul sem ho na ctyrjadro phenom b 40 ,ale jedno jadro sem musel zase zavrit jelikoz je asi vadne ale ziskal sem l3 cache 6mb a zvedl sem ho s 3,2 na 3,7 a maka paradne .takze mam trijadro phenom 3,7 L3cache 6mb pameti.o odemykani taktovani sem se dozvedel z netu neni to zas tak tezke.

brian
hodnocení

Nikdy jsem nic takového nedělal. Zvládnu jen klasickou údržbu: výměna chladiče, grafiky,ram,formátování win, takže žádná sláva. A o tom, že tento procesor má 4 uzamčené jádro jsem slyšel, ale když jsem si pročítal různé fóra bylo to tak 50/50. Někomu to šlo a někomu ne, takže jsem se o to už nezajímal. Ale byl bys moc hodnej, kdyby si mi dal nějaký odkaz na odemknutí toho taktování nebo nějaký postup popřípadě i po špatném nataktování vratný proces. Jo a jestli ta deska umí odemykat či taktovat vůbec netuším. Díky

neo*

Dobry večer ano vaše zakladní deska dovoluje jak odemykani skrytých jader v CPU tak OC to vše je ve specifikacích .Celkem nechapu proč se nepodívate na stranky výropce.Z mé strany ,jakož přetaktovaneho Phenomu X4 955 na3,7GHz doporučuji OC stávajícího procesoru. Vše najdete (možnosti) v manualu. Výkon se zvyšuje v %. CHce to posledni BIOS kvalitní zdroj -chlazení CPU...a štěstí. Je to cesta pokusů a omylů...CPu zničiš pokud začneš mlet s V a tvoje chlazení nedokáže procesor uchladit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]