Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak extrahovat nebo editovat .exe soubor?

Od: icefirecz odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Strašně rád překládám hry, ale tady jsem narazil. Mám jednu hru, která má pouze spustitelný .exe soubor no a já chci aby se mi buďto NĚJAK extrahoval a potom editoval ty soubory zvlášť nebo nějakým softwarem do toho .exe vlízt a upravovat to tam. Zkoušel jsem Resource Hacker a .EXE Explorer, ale ty mi dali jenom ikonu a nějaké informace, já potřebuji všechny data z toho.

Šlo by to nějak?

Děkuji za odpověď

Jak extrahovat nebo editovat .exe soubor?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Překládat hry? Na to potřebuješ zdrojáky, ne? Ze spustitelného souboru se toho už moc získat nedá. A editovat to taky skoro nejde, občas nějaké texty. Kdyby si někdo dal práci, tak třeba i zruší nějaký podmíněný skok (když ho najde), ale víc ...

icefirecz
hodnocení

U většiny her je to tak, že máš pár souborů navíc a jsou tam nějaký textový soubory, který obsahujou každé slovo ve hře, bohužel tady mám jenom .exe soubor.

Obrázek ukazuje jak to vypadá, když máte textový soubor...

Hra = Gratuitous Space Battles

Jak extrahovat nebo editovat .exe soubor? #2

xart*
hodnocení

0x

Můžete zkusit zjistit, čím byl program zkompilován (programů je asi víc .. znám třeba PEiD, ale jestli ho ještě vyvijí to nevím). A podle toho zkusit najít (pokud vůbec existuje) nějaký decompiler. Třeba pokud si dobře pamatuji, tak pro Dephi byl decompiler DeDe. Ale že byste z toho dostal přímo zdroják, tak to ne ;).

V programech jako je Resource Hacker texty občas upravíte, ale hodně záleží na tom jak je program dělaný. Texty mohou být přímo v programu zakódované, to uvidíte jen jako změť znaků ;).

Můžete zkusit třeba program WinHex, ale asi vám taky moc nepomůže. Program může být také po kompilaci zakódován nějaký crypterem, aby se zvýšila ochrana proti reverznímu inženýrství.

Těžko radit, spíš si myslím, že se vám to nepovede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]