Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje bod obnovení Win XP?

Od: clayman® odpovědí: 5 změna:

Jak funguje bod obnovení resp jak vzniká? Systém si jej sám za určitý čas vytvoří nebo je to dělá po kouscích při každém spuštění atd?

Před nějakým časem jsem si tuto fci zapnul a teď si nejsem jistý, zda ji můžu přisoudit zpomalení PC - teď mě to napadlo a než to ověřím, chtěl bych Váš názor :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vojtahavel*
hodnocení

2x

Bod obnovení se pokud vím vytvoří vždy, když nainstaluješ nějaký software. Ten kdyby udělal nějaký bordel v počítači, tak bod obnovení by to měl opravit (tzn. vrátit do stavu před instalací SW).

Zpomalovat PC by to nemělo, jen to zabírá tolik místa na disku, kolik mu povolíš. Spíš Ti PC zpomaluje nějaká haveť, spyware, ad-ware, reklama...prostě viry, nebo máš taky zapískaný registr atd...Zkus PC projet programem Ccleaner, nepotřebné programy odinstalovat, vyčistit registr, vymazat soubory co si navolíš v Ccleaneru a tak. Pak by to mělo šlapat lépe. Taky zkus defragmentovat disk. Jo na viry zkus program SuperAntiSpyware (dá se najít i ve free verzi).

vosikac*

al bunda*
hodnocení

0x

microsoft.com/.... Třetí odstavec - tolik Microsoft.
Více se dozvíš, když klepneš na Start - Nápověda a zadáš "Bod obnovení". O zpomalování systému se nikde nehovoří aspoň jsem to nenašel) - já tu funkci mám vypnutou zřídka a zrychlení systému nepozoruju. Pokud vím, tak Bod obnovení systém vytváří sám, ale jak často je to samovolně, to netuším. Určitě je to vždy při instalaci a odinstalovávání programů.
jestli chceš procházet odkazy tak TADY.

kikkiii*
hodnocení

0x

mě to nikdy nefunguje, vždy přeinstaluji celý windows

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]