Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná čeština ve Win8

Od: roman75* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám doma ntb s Win8.1. Když jsem ho poprvé zapnul, tak ve Win byl nastaven jazik Hebrejšťina, po nainstalování Češtiny a odinstalování Hebrejštiny není Win 8 úplně počeštěn. Místo písmen s háčky a čárky, se stále objevují Hebrejské znaky. To samé platí i při instalaci nějakého programu. Co s tím mám udělat aby Čeština byla OK?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi opět hloupá reakce z mé strany - s tímto jsem se nikdy nesetkal (pokud je systém legální). Zajděte za prodejcem daného systému a reklamujte. Běžná praxe je, že předinstalovaný systém se po spuštění nainstaluje v CZ.

doplněno 15.12.14 09:25:

windows.microsoft.com/...

doplněno 15.12.14 10:55:

v tom případě se nejedná o přístroj určený pro trh v ČR - proto také čeština je pouze "náhražka"...

Zkuste tedy nejprve z odkazu aktualizovat jazykový balíček... Předpokládám ale, že se to nezlepší. Osobně bych PC vrátil. Pokud je to opravdu super koupě s ohledem na parametry, můžete přeinstalovat na české WIN (třeba W7) a používat externí českou klávesnici přes USB

roman75*
hodnocení

Já jsem se s tím právě že také ještě nikdy nesetkal a legální je, aspoň teda doufám, byl před týdnem zakoupen s novým ntb HP, kde už byl předinstalovaný...pravda je, že některé klávesy mají malé hebrejské popisky

hodnocení

1x

tak to dopadá, pokud prodejci prodávají výrobky, které nejsou určeny pro český trh s českou lokalizací, problém s češtinou nemusí být v tuto chvíli třeba až tak závažný, ja by se mohlo jevit, mohou nastat horší problémy, např. s licencemi WIN, nekompatibilitou ovladačů, nakonec i problémy se servisem, pokud někdy bude třeba něco opravit,

vrátit prodejci a nebo se dožadovat výměny za výrobek určený pro český trh

od
hodnocení

0x

Počeštění nebývá nikdy ideální. Přeinstalujte počítač českým operačním systémem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]