Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

sekání notebooku

Od: mmm* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu. Posledních 14 dní se mi seká internet a celkově noťas. Zapnu jej, cca 5-8 minut šlape a pak se sekne. Ale tak, že pomůže jen vypnutí natvrdo. Ještě před tím mi to napíše něco o mezipaměti a připojování na zabezpečenou síť. Vždy po dalším zapnutí ho musím restartovat a pak už je vše ok. Nevíte prosím kde je závada? Před měsícem mi skončila záruka a nechcou se mi zbytečně vyhazovat peníze za prohlídku v servisu. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Doporučuji pomocí CCleaneru vyčistit paměť a ten v budoucnu pravidelně alespoň obden používat. V nastavení dát automatické vymazávání mezipaměti a nyní ihned mezipaměť vymazat.Pokud si nebudete vědět rady s nastavením, ozvěte se, rád vám to vysvětlím.

mariohlas*
hodnocení

0x

K tomu, co radí @vladajanis, mám pár připomínek :

(1) Já pro čistění PC používám Advanced SystemCare Free, protože CCleaner mně dříve párkrát smazal i to co jsem nechtěl, a při nápravě jsem se dost zapotil (samotný Bod obnovy nestačil). Jistě to bylo způsobeno mou nešikovností, ale ASC se pro mně hodí lépe, protože je více idiotensicher.

(2) Tazatel "mm"neuvedl nic o tom, co na svém PC dělá, a ani to, zda na něm má nějaký průběžný antivirový program, ale přesto jsem oproti @vladajanis přesvědčen, že tak často čistit by bylo zbytečné, pokud by byl OS v pořádku.

(3) Proto doporučuji na PC nejdříve spustit vynikající free jednorázový skener ESET, viz eset.com/... , který umí malware zneškodnit (buď je smaže nebo aspoň dá do karantény) a má perfektní a průběžně doplňovanou knihovnu malware. ALE : je důležité, JAK to skenování nastavit - tazatel by si měl mezi známými najít nějakého zručnějšího amatéra, poprostit jej o to, aby první skenování udělal sám a pečlivě si od něj opsat, jak skener nastavil ; další skenování už by si (při dodržení nastavení skeneru) mohl dělat sám. (4) Jestli nepomůže ani to, co radí @vladajanis, ani ESET online skener, vidím to spíše na přeinstalaci systému než na nějakou jednodušší odbornou opravu software.

připomínka k vám - bod 1) - až zjistíte, že vám PC najednou padá, chybí kousky Windows atd.. zkuste najít články a rady forum.viry.cz/... k tomuto ASC - já ho měl nějakou chvilku na PC - díky němu reinstal. Ono se to tváří slušně první měsíc... uvidíte sám.

2) - souhlas - někdo čistí měsíčně, někdo týdně, znám jednoho IT, který si místo čištění a antivirů jednou za půl roku zformátuje HDD a nainstaluje nově systém... je to prý nejlepší antivir :)

3-4) Používám na jednom PC AVG, na druhém AVAST! - u obou však jednou za měsíc-dva spustím v nouzovém režimu ESET on-line. Stalo se mi totiž, že mi syn vlezl na můj PC a nainstaloval si Minecraft (přes zákaz) - při instalaci povolil AVG pustit vira... stálo mne to 5000,- a nový certifikát banky.

doplněno 13.12.14 10:58:

a co se týče rady tazateli - zkuste pročištění CCleaneru v nouzovém režimu - to samé s antivirem..

Dále zkuste defragmentaci a chkdsk

doplněno 13.12.14 11:28:

Pokud má zaneřáděný disk za 3 roky práce, určitě mu to pomůže v rychlosti... zaseknutí HDD (celého PC) může souviset.. proto CHKDSK - tolik moje zkušenost osobní...

k2

K cemu defragmentaci?

mmm*
hodnocení

Díky všem za rady. Bohužel to došlo tak daleko, že se noťas sekne do minuty po zapnutí, takže ccleaner se zastavil na 26 procentech a šmitec. To co tady píšete vy ostatní je pro mě nějaká cizí řeč, takže bohužel budu muset zaplatit odborníkovi. Děkuji všem za snahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]