Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení routeru

Od: sinfra* odpovědí: 3 změna:

Bydlím v paneláku a mám na přípojce klasický drátový router.Nyní máme tablet a potřebuji wifi - tu ale nebudu využívat denně takže bych to chtěl vyřešit takto:

Z drátového routeru-z LAN1 bych nechal přípojku do PC jak je nyní -Znovu z drátového routeru z LAN2 bych napojil WIFI router -asi by se musel napojit také na chvíli na PC a nakonfigurovat - je to tak?A když dcerka bude chtít WIFI tak si ho jednoduše vypínačem zapne- až skončí tak vypne. Zajímalo by mě zda je to takto realizovatelné.Děkuji moc za odborné zhodnocení.Je to jenom moje teorie - nevím jestli to půjde.

Šindelář F.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Jde to bey probl0m;, jak popisujete. Wifi router neni nutno vzpinat lze jej pouzit jako primarni rozvod. Cili vse pres wifi router a ten stavajici prodat.

hodnocení

0x

Realizovatelné to je, mám to doma podobně, jako první mám modem od O2 v dolním patře, od něj z LAN kabel do druhého WiFi routeru, který je v horním patře - oba routery jsou navzájem propojené zdířkami LAN.

Co je důležité - druhý (wifi) router připojte k PC, vlezte do konfigurace a zakažte DHCP Server. Ten se stará o přidělování IP adres připojeným zařízením a mezi sebou by se dohadovaly. Taky jeho vlastní IP adresu nastavit tak, aby byla "stejná" (lišila se poslední částí) jako IP adresa prvního routeru.

Já mám:

Modem: IP 10.0.0.138, DHCP zapnuto, maska podsítě 255.255.255.0
Router: IP 10.0.0.100, DHCP vypnuto, maska podsítě 255.255.255.0

Tím se mi to celé tváří jako jedna velká síť a není problém se dostat z jakéhokoliv počítače na internet či komunikovat mezi sebou navzájem.

hodnocení

0x

Ano, jak už psal kolega. Hlavně u druhého routeru nedávat do WAN, ale do LAN portu. Nicméně pokud to není nutné tak mi to přijde zbytečné. Nahradil byl ten první router.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]