Nejste přihlášen/a.
Bydlím v paneláku a mám na přípojce klasický drátový router.Nyní máme tablet a potřebuji wifi - tu ale nebudu využívat denně takže bych to chtěl vyřešit takto:
Z drátového routeru-z LAN1 bych nechal přípojku do PC jak je nyní -Znovu z drátového routeru z LAN2 bych napojil WIFI router -asi by se musel napojit také na chvíli na PC a nakonfigurovat - je to tak?A když dcerka bude chtít WIFI tak si ho jednoduše vypínačem zapne- až skončí tak vypne. Zajímalo by mě zda je to takto realizovatelné.Děkuji moc za odborné zhodnocení.Je to jenom moje teorie - nevím jestli to půjde.
Šindelář F.
Realizovatelné to je, mám to doma podobně, jako první mám modem od O2 v dolním patře, od něj z LAN kabel do druhého WiFi routeru, který je v horním patře - oba routery jsou navzájem propojené zdířkami LAN.
Co je důležité - druhý (wifi) router připojte k PC, vlezte do konfigurace a zakažte DHCP Server. Ten se stará o přidělování IP adres připojeným zařízením a mezi sebou by se dohadovaly. Taky jeho vlastní IP adresu nastavit tak, aby byla "stejná" (lišila se poslední částí) jako IP adresa prvního routeru.
Já mám:
Modem: IP 10.0.0.138, DHCP zapnuto, maska podsítě 255.255.255.0
Router: IP 10.0.0.100, DHCP vypnuto, maska podsítě 255.255.255.0
Tím se mi to celé tváří jako jedna velká síť a není problém se dostat z jakéhokoliv počítače na internet či komunikovat mezi sebou navzájem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.