Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook-chybové hlášky-,,rychlá modrá smrt

Od: rocher odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.

Z ničeho nic mi začal blbnout notebook.

Často se objevuje z ničeho nic rychlá modrá smrt - označím třeba jen ikonu na ploše a modrá obrazovka...stáhnu skype - také...

Mozilla - ta vůbec nejde nainstalovat.

PC je celý takový zpomalený, zasekaný. Projel jsem to antivirem a CC cleanem - po této stránce v pořádku.

Dále jsem to dal do práce oddělení IT a ty mi řekli, že odchází HDD, ale že si mám stáhnout nějaký program ,,seagate" ( nevím, jestli to píšu správně ), ten že prý celý PC projede a ,,uzavře" chybné sektory na disku a mělo by se to zlepšit.

Tento program nemohu nikde najít...

Je mi jasné, že na nějaké úložiště fotek apod. to už prostě není...zatím bych to takto ale nechal na internet.

Poradí někdo? Máte s tím někdo zkušenosti? Co s tím - nějaký program, který pomůže?

Poprosím případně odkaz a aby se jednalo o freeware - volně ke stažení.

Moc se v tomto oboru nevyznám.

Děkuji.

doplněno 11.12.14 17:44:

Ještě doplním, že defragmentaci jsem zkoušel a provedl, taktéž kontrolu disku přes program, co mají windows XP - pří této kontrole se to ale zasekne a musím odpojit baterii...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

neuvádíte bližší info - zkuste základní CHKDSK /blíže tipypropc.cz/...

Také defragmentaci disku.

Při modré smrti však máte jen "prodloužení"životnosti nebo pokus o dočasnou opravu... počítejte s výměnou disku a zálohujte a zálohujte a zálohujte

doplněno 11.12.14 17:54:

Pokud se zasekne, je možná chyba na HDD, přes kterou se nedostanete a data za ní jsou ztracena...

zkuste download.cnet.com/...

Mám verzi pro (na dvd z časopisu CHIP) a v tomto programu je možnost "Optimalizace a defragmentace"

na opravu jednotlivých sektorů by CHKDSK měl stačit - ostatní jsou spíše jen programy se shodnou funkcí...

studna.cz/... tento celkem vychvalují...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]