Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ultra pc 50k

Od: exe odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, jako zarytý hráč jsem se rozhodl že si koupím naprosto ultimátní pc za 50 000, rád bych si tam dal i DDR 4 ram, ale základní deska podporuje jen DDR3, desku na ddr4 jsem naš jen se socketem 2011, co s tím? czc.cz/...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Přetaktovaná GTX 970 se výkonem přiblíží té 980 a stojí o 5k méně. A jestli si chceš připlatit, mlžeš dát 2 do SLI a získat výkon ještě o dost vyšší.

iz*
hodnocení

2x

Škoda že se s bohatstvím finančním vžda nesnoubí i bohatství duševní a rozumové. Rozumní bohatí lidé vydávají peníze s rozmyslem, informují se o tom, co chtějí koupit a o počítačích vědí, že ať do nich "vrazí" sebevíc peněz, budou za půl roku (maximálně za rok) staré ...

Počítač na deset let dopředu nekoupíte, i kdybyste do něj "vrazil" desetinásobek. Prostě to nejde.

Podle mne má smysl koupit takový počítač, jaký potřebujete právě teď. Už za dva roky bude vývoj jinde a Vy si budete nadávat, že "máte starý křáp za 50 litrů" ...

Omlouvám se, ale musela jsem to napsat.

frantisekpetru*

gigabyte
hodnocení

0x

Zarytý hráč si poradí s sestavením herního PC a rozhodně nežádá o radu zde a poradí si většinou i sám. A ví, že taková vysoká investice se možná ani na hry nevyplatí. Doporučuji si to ještě rozmyslet a něco si o tom přečíst.

doplněno 11.12.14 17:41:

Netuším proč DDR 4, na dnešní hry bohatě stačí DDR 3 i s 2x 4 GB.

exe
hodnocení

Nerozumím tomu úplně mistrovsky, a chci zen pc na tak aspoň 10 let dopředu.
monrea

10 let dopředu.

Podle toho, co píšeš, tak radu rozhodně potřebuješ. PC na hry - na deset let dopředu? To nebude pravda. Kup si raděj PS4, vydrží ti těch deset let na luxusní hraní a ještě rodičům ušetříš cca 40 000,-

Pokud budeš trvat na PC, potom na hraní cca PC kolem 20 000,- Všechno notně nad uvedenou částku je pro hraní zbytečnost a mrhání penězi.

exe
hodnocení

Rodičům? Na ten pc jsem si našetřil asi za 10 let, plus prodal pár věcí, já se ptám na to jestli je ten pc plně funkční a vše je kompatibilní, ne jak mám ušetřit, ps4 nechci, nevyhovuje mi.
monrea

Na ten pc jsem si našetřil asi za 10 let

No tak, pokud jsi na to šetřil deset let :D, tak to si to ještě dvakrát rozmysli. Máš tam předražené komponenty. Například ta grafika je absurdně předražená - pochybuji, že se tento kus svojí cenou vyplatí, zdroj stejně tak. Druhý disk plotnový, určitě ho využiješ už nyní? Pokud ne., vyplatí se počkat. Z téhle sestavy bych bral jen ten SSD disk. Poměr kvalita, výkon, rychlost, cena je podle menchmarků v pořádku. Kde máš monitor? Jinak uvedená sestava by měla být funkční. Předpokládám, že si to necháš poskládat zdarma. Pokud by něco spolu nejelo, tak se jistě ozvou..ale mělo by to byt ok.

exe
hodnocení

Já vín že je předražená, ale do 20k nic lepšího neseženu a chci rozjet next gen hru sledovat film a stříhat video najednou, a taky by ten pc by měl být taky v tom stylu JSEM BOHATŠÍ NEŽ VY před různými přátely a tak...
monrea

v tom stylu JSEM BOHATŠÍ NEŽ VY

Jó, tak za tohle se platí..

Mě by spíš zajímalo, jak dokážeš najednou pařit hru, koukat se u toho na film a ještě, (asi ve volných chvílích) stříhat video? Nějaký roztrojení osobnosti?

exe
hodnocení

Ne, ale jsem trochu roztěkaný, neudržím se u 1 věci
stirecek*
Ale na to stačí PC za třetinu ceny. Šetříš padesát tisíc deset let, ale in budeš maximálně rok :) Vývoj te předběhne a zjistíš, zes peníze vyhodil oknem. Můj první pc stál 35 tis ještě v době, kdy se prodávali klasické crt monitory. Můj kamarád neměl s PC žádné zkušenosti a chtěl si nějaký koupit. Bylo to rok po mně. Říkal jsem mu ať není blby jak já a koupí si ten nejlevnější do doby, než se na něm naučí dělat. Jenže chtěl mít lepší než já, dal do něho 65 tis. Nic neuměl, ani si vytvořit email adresu. Za půl roku jsme byli na pivu a dal mi za pravdu - vyhozené peníze.Je nevyužity. Jinak synovec si teď pořídil playstation, zapojil jsem mu to do 117 cm full hd TV a nemůže si to vynachválit. Natáhne se do křesla a má obraz, jaký se nedá s malým monitorem srovnat.
exe
hodnocení

Mám 27" czc.cz/... mě to vyhovuje víc než televize - mimochodem mam smartku...
doplněno 11.12.14 21:38: Mimochodem ten jsem si koupil nedávno, právě kvůli tomuto počítači, měl jsem ps2 ale na pc se mi prostě hraje líp, hlavně kvůli myši a klávesnici.

kangaroo*
hodnocení

0x

Inspiraci hledej i na Youtube, kde už najdeš konfigurace best of sestavy a kladně hodnocené tisíce sledovatelů za 30-40-50Kč a více...

Osobně sestava za 50K je finančně přepláclá po Vánocích reálná cena pod 40K :-D. Lepší je hi-tech sestavu za 30-40K a hlavně už za tu cenu s multi vybavením, takže vodník,DVB-T,DVB-S,RAID,kvalitní grafika a monitor a další příslušenství...

doplněno 11.12.14 23:19:

Pořád lepší je průběžně upgrade než neefektivní vysoká částka na začátku. :)

hodnocení

0x

Zapomněls na monitory. Tři do eyefinity nebo surround. Tři pivot kousky s tenkými rámečky a brutus rozlišením. To je dalších dvacet klád. Nebo budeš s touhle peckou pařit na jednom 1440x900?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]