Nejste přihlášen/a.
Škoda že se s bohatstvím finančním vžda nesnoubí i bohatství duševní a rozumové. Rozumní bohatí lidé vydávají peníze s rozmyslem, informují se o tom, co chtějí koupit a o počítačích vědí, že ať do nich "vrazí" sebevíc peněz, budou za půl roku (maximálně za rok) staré ...
Počítač na deset let dopředu nekoupíte, i kdybyste do něj "vrazil" desetinásobek. Prostě to nejde.
Podle mne má smysl koupit takový počítač, jaký potřebujete právě teď. Už za dva roky bude vývoj jinde a Vy si budete nadávat, že "máte starý křáp za 50 litrů" ...
Omlouvám se, ale musela jsem to napsat.
Zarytý hráč si poradí s sestavením herního PC a rozhodně nežádá o radu zde a poradí si většinou i sám. A ví, že taková vysoká investice se možná ani na hry nevyplatí. Doporučuji si to ještě rozmyslet a něco si o tom přečíst.
doplněno 11.12.14 17:41:Netuším proč DDR 4, na dnešní hry bohatě stačí DDR 3 i s 2x 4 GB.
10 let dopředu.
Podle toho, co píšeš, tak radu rozhodně potřebuješ. PC na hry - na deset let dopředu? To nebude pravda. Kup si raděj PS4, vydrží ti těch deset let na luxusní hraní a ještě rodičům ušetříš cca 40 000,-
Pokud budeš trvat na PC, potom na hraní cca PC kolem 20 000,- Všechno notně nad uvedenou částku je pro hraní zbytečnost a mrhání penězi.
Na ten pc jsem si našetřil asi za 10 let
No tak, pokud jsi na to šetřil deset let :D, tak to si to ještě dvakrát rozmysli. Máš tam předražené komponenty. Například ta grafika je absurdně předražená - pochybuji, že se tento kus svojí cenou vyplatí, zdroj stejně tak. Druhý disk plotnový, určitě ho využiješ už nyní? Pokud ne., vyplatí se počkat. Z téhle sestavy bych bral jen ten SSD disk. Poměr kvalita, výkon, rychlost, cena je podle menchmarků v pořádku. Kde máš monitor? Jinak uvedená sestava by měla být funkční. Předpokládám, že si to necháš poskládat zdarma. Pokud by něco spolu nejelo, tak se jistě ozvou..ale mělo by to byt ok.
Mě by spíš zajímalo, jak dokážeš najednou pařit hru, koukat se u toho na film a ještě, (asi ve volných chvílích) stříhat video? Nějaký roztrojení osobnosti?
Inspiraci hledej i na Youtube, kde už najdeš konfigurace best of sestavy a kladně hodnocené tisíce sledovatelů za 30-40-50Kč a více...
Osobně sestava za 50K je finančně přepláclá po Vánocích reálná cena pod 40K . Lepší je hi-tech sestavu za 30-40K a hlavně už za tu cenu s multi vybavením, takže vodník,DVB-T,DVB-S,RAID,kvalitní grafika a monitor a další příslušenství...
Pořád lepší je průběžně upgrade než neefektivní vysoká částka na začátku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.