Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Málo místa na disku C - jak vyřešit

Od: kajda® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, náš NTB (windows vista) pořád píše že je málo místa na disku C, je prý potřeba vytvořit aspon 300 MB volného místa. Jak mám vytvořit dostatek místa? Upozornuju že nejsem žádný pc machr. Ráda bych třeba použila již delší dobu nainstalovaný CCleaner, ale mám strach aby se nevymazaly třeba fotky které jsou na ploše ve složce a nejsou nikde jinde zálohované, nebo jiné dokumenty. Pomůže zrovna CCleaner? Poradí někdo úplně po lopatě? Díky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, začněte tím, že si všechny Vaše "úložky" (fotky, filmy nebo hudbu) přesunete na disk D (snad tam je) nebo zkopírovat na flashku či vypálit na CD / DVD. Zkrátka, uvolnit to místo na disku C. A potom použít i CCleaner a věnovat pozornost jeho nastavení. Zdravím!

doplněno 10.12.14 21:08:

Zdá se, že nemáte HDD rozdělený na více oddílů, že? V Tento počítač (na Ploše) si to zjistíte.

Ta data by se musela vypálit na CD / DVD vypalovacím programem. Nebo je umístit mimo PC např. na flashku. Ale, Vy asi neumíte ani kopírovat, přesouvat nebo vypalovat. Tak, to by to měl udělat raději někdo jiný.

hodnocení

Děkuji za odpověd. Na ploše mám složku s fotkama, pr. tl. myši vyberu Odeslat a objeví se mi možnosti: komprimovaná složka (metoda zip), plocha (vytvoření zástupce), dokumenty, příjemce pošty, jednotka DVD RW (D:). Když vyberu možnost poslední - jednotka DVD RW (D:) - je to to D co myslíte Vy? Jak a kde potom třeba ty fotky najdu? To kliknu na ikonu Tento počítač a tam když rozkliknu právě možnost "jednotka DVD RW (D:) tak tam ty fotky pak najdu?

hm*
hodnocení

1x

Máš vysypaný koš (je na ploše)?

hso
hodnocení

0x

Požádejte někoho zkušenějšího o pomoc. Uvolnění místa nění nic složitého, ale pokud to neumíte, pak to je pro vás neřešitelný problém. CCleaner je spíše opravný nástroj, ale část vyčístí také. O fotky a jiné dokumenty s ním nepřijdete, pokud po instalaci nebudete měnit výchozí nastavení.

hodnocení

V CCleaneru jsem zkusila dát Analyzovat a po pár vteřinách to našlo že by se dalo vymazat 879 MB. Tak to asi zkusím, snad o ty fotky opravdu nepřijdeme (jsou z porodnice, malé jsou 4,5 měsíce tak by mě to hodně mrzelo

luha*
hodnocení

0x

300 MB je zanedbatelná velikost (pár minut filmu). Asi to požaduje uvolnit místo v operačním oddílu paměti, který potřebuje ke své činnosti.

host*
hodnocení

0x

Cenná data, u vás jak píšete fotografie, si zálohujte na nějaké jiné médium, například na flash disk (taková ta tyčka s placatým konektorem do USB konektoru v PC), pracuje se s ním jako s dalším diskem a na něj si můžete své poklady dočasně uložit. Nebo si můžete pořídit externí harddisk pro zálohy všeho, co považujete za důležité.

No a pak můžete použít CCleaner nebo jiné podobné čističe, například Wise Disk Cleaner, a podobné - vyzkoušené s vědomím, že kdyby se snad nááááhodou něco smazalo, že to máte zálohované někde jinde a v případě smazání je můžete znovu nahrát na disk.

iz*
hodnocení

0x

Kajdo, opravdu to radši svěřte někomu, kdo se v PC vyzná lépe, (nejen) o fotky byste mohla přijít. A neukládejte nic na plochu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]