Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po sestavení pc se neděje nic

Od: quido odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Sestavil jsem si pc z vybraných komponent-ty by měly být kompatibilní.viz seznam níže:

A po pečlivém sestavení a kontrole jsem pc zapnul,ale neděje se naprosto nic.Jako by tam snad ani nešla"štáva"

Řekl bych že by to mohl být vadný zdroj,nebo nedej bože základní deska.Poradí někdo?

PS:PC jsem ještě nikdy nestavěl,ale v mládí jsem si stavěl zesilovače a pod,tak že zhruba vím co a jak funguje.

Toto jsem ale nečekal,že si počítač ani "neuprdne"Pomůže někdo čeho se chytit?

komponenty sestavy:

procesory.heureka.cz/...

chlazeni.heureka.cz/...

zakladni-desky.heureka.cz/...

graficke-karty.heureka.cz/...

pameti.heureka.cz/...

pevne-disky.heureka.cz/...

zdroje.heureka.cz/...

pc-skrine.heureka.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

1x

Na ten zdroj by som sa velmi nespoliehal.Vyzerá že je vadný ,alebo sú vadné spínače pred zdrojom.Ked spojite zelený drot z čiernym ,tak sa musí roztočiť ventilátor zdroja.Najlepšie zohnať merák a merať.Tu si nájdete zapojenie konektora, farby a napätia.Najprv urobte zdroj,nech ide na 100% a potom pokračujte dalej.Bez dobrého zdroja nič neurobíte.Akorát sa môže viacej vecí pokecať.

quido

Koupim nový zdroj:tento je evidentně šmejd.Je to LC POWER!

díky.

au1
hodnocení

0x
vzadu na zdroji je vypinac,je zaplej? protoci se aspon ventilatory? jestli ne, je spatne zapojeno napajeni na desce

hodnocení

0x

Taktak - napájení desky má různé volty pro jednotlivý rozvedený HW - jestli to napojujete chybně, nejen, že to nepojede, ale můžete si odrovnat HW - třeba i základní desku...

majsterjoe*
hodnocení

0x

Castym problemem muze byt i spatne zapojeny spinac na desce. Zdroj se da vyzkouset klembou.

quido
hodnocení

"Castym problemem muze byt i spatne zapojeny spinac na desce"myslíte špatně orientované drátky co vedou k tlačítku POWER?

Ty jsem kontoloval snad 10krát.Jo o tom testu na zdroj jsem se ted dočetl na netu,zkusím doma.

Vypínač vzadu mam samozřejmě zapnutý.Ventilátory se ani nehnou.

Do základní desky vede hlavní napájecí kabel 20 plus 4 piny-ty 4 se strkají jakoby směrem blíže k procesoru a je zde ještě přídavné napájení procesoru.V mém případě 4 piny.

Ostaní napájecí kabely jsou již jen na disky,mechaniku,větrák atd...nebo je tam ještě něco co jsem nestrčil do desky?

předem díky

ben®

Dobrý den, řekl bych, že problém je buď někde ve špatném kontaktu nebo v modulu RAM.

Občas se stane, že drátek, který vede do toho bílého plastu (molex=?) je tam volný. Tak ten kontakt (plíšek-trubičku) šroubovákem trochu přihnu a drátek se zpevní. Zkuste vše rozpojit a zkontrolovat si ty drátky. A také vyndat RAM a znovu pořádně zasunout. Ostatně, pořádně zasunout na doraz je třeba veškerou kabeláž. Zdravím!

P.S. A také pořádně zasunout přívodní kabel do zdroje (nebo zkusit i jiný).

doplněno 10.12.14 12:39:

au1 - je to možné, ale nevím to přesně. Ale, někde tam bude v tom PC špatný el. kontakt.

A může být i v tom spouštěcím tlačítku.

au1
ja mam dojem ze pokud jsou spatne instalovany ramky, nebo nejsou vubec v desce, minimalne vetracky se protoci
au1
jeste me napada,treba je spatny tlacitko power, zkuste ty 2 piny na desce oznacene POWER spojit sroubovakem - staci jen pulvterinovy dotek. treba se pc rozjede :)
quido
hodnocení

To s tim šroubovákem zkusim,to mě nenapadlo.A to jsem přemýšlel jak pc spustit aniž bych používal to startovací tlačítko na skříni.

Zkusím vše ještě znova zkontrolovat.Hlavně po tom testu zdroje budu chytřejší.Měl jsem investovat do lepšího,tento má dosti krátké kabely a všechny napájecí kabely"kromě těch co vedou k diskům a pod"jsou ve skříni pomalu našponované.

quido

Tak jsem zkusil ten test zdroje-spojením zeleného a černého kablíku a jsem z toho ještě více jelen.Při prvním propojení se zdroj-větráček rozjel.Zkusil jsem to znova a nic.Několikrát za sebou a zase nic nic nic!Po cca 10 minutách jsem to zkusil znova,a zase se rozjel a pak si to zas ani neškrtlo.Neni tam nějaká ochrana co ho to po vícero pokusech vypne?Nebo to znamená že je poškozenej?

torr

Zdravím pokud zkoušíte zdroj tak k němu připojte aspoň větrák aby měl nějaký odběr .Jak znám tak pokud zdroj nemá dostatečný odběr tak se větrák na něm neroztočí (nemá důvod) . V tom vám schází multimetr. A celkově .. zapojit zdroj-zakladní desku -CPU -RAMku (pouze jednu a ověřit v manualu kde ta jedna může být) to je minimum s čím by pc mělo spustit. Pokud ne postupně věci měnit. Ale s tím jsem měl problém jen z bazarovýma věcma ,pokud byly nové tak zatím ne (naštěstí).

doplněno 11.12.14 11:32:

jen se zeptá v kterém slouto mate tu RAMku já bych ji dal do DDR3 1 je nejblíž k ATX

Já bych hledal chybu ve zdroji, se značkou LC-Power jsem měl nemalé problémy, a zrovna s tímto modelem jsem se setkal dvakrát, oba zdroje byly mrtvý, reklamoval, jsem a po čtvrt roku zase chcípnul, dokonce mi vátili peníze... Obecně mám vyskoušeno že u takovýchto zdrojů platí, že čím vyšší výkon, tím větší sra*ka... Omlouvám se, ale to jinak říct nejde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]