Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Toshiba, je to dobrý notebook?

Od: ingrid17* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si koupit notebook ale jelikož sem studentka žádné náročné hry nehraju (jen tak občas Mario, Zoo Tycon 1 a něaké plošinovky) proto nepotřebuji něaký nadupaný stroj ale postačí mi levný notebook.Našla sem tendle vyhovuje mím předpokladům ale je to značka Toshiba tak mám strach jestli nedělají něaké ,,krámy". Přítel mi řekl že podpora Windows Xp pro tento model je ale raději se na to ptám také!Moje práce na tomto notebooku bude jen sledování filmů ,poslouchání hudby ,brouzdání po netu a již zmiňované nenáročné hry.

Notebook Toshiba L300

Parametry:

Procesor typ : Dvoujádrový procesor Intel® Pentium® T2370

frekvence procesoru : 1.73 GHz

Systémová paměť standardně : 1,024 MB

Pevný disk kapacita : 200 GB

Grafická karta výrobce : Intel® GMA X3100
velikost paměti : až 358 MB

Cena: 9619 ,- Kč

odkaz na tento notebook zde Předem děkuji za vaše odpovědi, Ingrid

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Málo paměti RAM, jestli na tom mají jet Visty, tak je třeba dvojnásobná, aby jely pohodlně. Jestli tam dáte XPéčka, nebo Linux, je to dost. Ke grafice se jistě vyjádří další.

my*
hodnocení

0x

jeden z nejlevnejsich pouzitelnych: czechcomputer.cz/...

:o)

tohle co jste si vybrala bych nedoporucoval

ingrid17*
hodnocení

tento notebook již není dostupný! Co je na té Toshibě tak špatného ,myslíte že by mi na ,,kancelářskou" práci nestačila?

al bunda*

IMHO ta Toshiba je dobrá, jen má málo RAMky. je-li možnost mít stejný s dvojnásobkem RAM, pak to osobně považuju pro studenta za dobrý nápad. Samozřejmě musí být schopný se bezdrátově připojit k WiFi, což není ve specifikaci uvedeno, nebo jsem si nevšiml. Jinak už jsme tady mnohokrát vybírali notebooky, projděte si rubriku, nebo použijte vyhledávač.
Hezký den.

my*
hodnocení

0x

ne nestačila, spočátku možná ano ale později by vás začala štvát pomalost ... kupte co chcete já jen doporučuji alespoň 2Gb ram :o)

ingrid17*
hodnocení

ramka neni zas takova velak zalezitost tu si mohu dokoupit, ale nenašla sem levnější notebook podle mích předpokladů. No děkuji za odpovědi.

acemcintosh*

Pokud se tam neinstalují zbytečnosti (hry a zbytečné programy), klidně stačí i mých 640 MB RAM, už půl roku mi Vista jede naprosto svižně.

A i kdyby, dnešní ceny pamětí jsou natolik nízké, že není žádný problém dokoupit modul s vyšší kapacitou.

my*

prosím? snad jsem špatně slyšelo? tobě jede už půl roku Vista na 640 MB RAM naprosto svižně?! tedy divil bych se kdyby jsi řekl jen jede...ale jede svižně... to jsem ještě nežralo... kdo jsi ó super Admine sne všech křemíkových inteligencí? :o)

acemcintosh*

Hehe, no je to opravdu tak, ovšem opravdu tento systém používám pouze na základní práci (program jsem neinstaloval ani napamatuju), mám tam něolik drobností (nějaký přehrávače, kodeky, kancelářský balík, vývojové nástroje...), žádné hry, prostě je to systém na práci (na hraní mám XP:-D). Žádné zpomalení jsem od instalace ještě nezaznamenal, dokonce i Media Center jede jak má. Rychlost sice už od začátku není tak vysoká jako u XP (mám slabý komp), pořád mám ale po spuštění volných 150 MB RAM (což je sice oproti XP málo, ale podle toho, jak všichni mluví o náročnosti, je to příjemné zjištění). Pokud by mi neblbly ovladače (podpora staršího HW je hrůza), tak jsem s Vistou naprosto spokojen.

Pokud teda někdo chce systém NORMÁLNĚ používat (tj. instalovat programy, hrát náročnější hry a plno jich instalovat:-D), asi máš pravdu, že 640 MB RAM je málo. Taky bych si dokoupil RAM, kdyby 512 MB SDR nestála přes 600 Kč, to si radši budu šetřit na nový počítač. Tož asi tak k objasnění mého tajuplně zdánlivě nepochopitelného tajemství:-D.

al bunda*

Těch 640 si bere z 1024 instalovaných. Nebo rovnou ze dvou Giga? Ta druhá varianta by mohla možná i odpovídat tomu "svižně".

dusatka*
hodnocení

0x

Značka je jedna věc, konfigurace druhá. Co se týče značky, Toshiba rozhodně "krámy" nedělá. Za to ale musíte zaplatit, a proto,má-li to být levné, musí se ušetřit na konfiguraci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]