Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi ISDN a IP .?

Od: svyjabob* odpovědí: 3 změna:

Když chci připojení faxu nebo telefonu, jaký je v tomto rozdíl? Když se řekne pevné jede po IP nebo ISDN.?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ISDN je v podstate telefonni linka, zatim co IP je linka datova. ISDN je pro zapojeni klasickeho faxu misto telefonu (Analog), pro IP je potreba VOIP fax (digitalni)

doplněno 09.12.14 12:24:

ISDN samozrejme je digitalni prenos po tel.

svyjabob*
hodnocení

Můžete to více rozvést? , já měl za to že pevná linka jde po stejném kabelu jako linka datová resp. internet. ISDN se využívá pro telefony nebo internet a v čem je jeho výhoda? Dostala se ke mě informace že je to v podstatě typ připojení jako je ADSL a VDSL ...

hm*

Safra, jak to jednoduše ...? ISDN je telefon. Sice digitální, ale telefon. Přes něj se také mohl přenášet internet, ale principem podobným, jako u obyčejného analogového modemu. Tzn. byl modem na ISDN a data se převáděla na telefonní signál (i když digitalizovaný). ADSL/VDSL je úplně jiný způsob přenosu (kódování, protokol, ...). Společné má s telefonem jen ty dráty. Proto taky při ADSL můžeš současně telefonovat (analogovým telefonem) i internetovat a vůbec o sobě ty dva systémy nevědí a neovlivňují se. S analogovým telefonem a analogovám modemem to nešlo, s ISDN taky ne (u ISDN to trochu komplikuje fakt, že ty linky byly vlastně jakoby dvě (mám dojem), ale každá se dala použít jen buď na telefonování, nebo internet).

Snad se to tak nějak dá vysvětlit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]