Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna - tisk na dálku přes WIFI

Od: tiskman odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám tiskárnu Canon MP4410, která umí tisknout jen za pomocí připojeného kabelu, nejde k ní třeba něco dokoupit, abych mohl tisknout i nějak přes síť nebo přes WIFI z vedlejší místnosti například? Tiskárnu mám spojenou drátem s PC ale potřebuju tisknout vedle, kde jsem na notebooku a nechci to dávat vždy na email, zapínat PC a pak tisnout..

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přidej notebook do domácí sítě, nasdílej si tiskárnu a můžeš tisknout.

beri49*
hodnocení

0x

Pokud tato tiskárna nemá WIFI, tak nelze.

rv*
hodnocení

0x

Třeba máte doma připojení přes router, který umožňuje připojení tiskárny na něj.

tiskman
hodnocení

Tak jde to nebo ne, špatně se rozhoduje, když jedna odpověď je jednoznačně ano, druhá NE a třetí něco mezi :-D

router samozřejm mám..

Jakej router máš? Má USB vstup?
tiskman
hodnocení

USB nemá, je to obyč router za 400 Kč...navíc není u tiskárny...

mám ale třeba i WIFI přijímač, který udělá z klasického PC jakoby notebook, tím by to nějak nešlo? nebo dát sdílet do sítě? děkuji

Udělej z PC a NTB domácí síť. Nasdílej tiskárnu, ta se ti objeví jako tiskárna i v noťasu a když budeš chtít vytisknout dokument z noťasu, tak dáš normálně tisk. Když bude PC vypnuté nebo uspané, tak tisková úloha se uloží a jakmile zapneš PC (stejně budeš muset jednou k té tiskárně dojít pro ty dokumenty), tak se tiskárna dá do práce. Tiskárnu si ovšem musíš v NTB nastavit jako výchozí anebo při odesílání tiskové úlohy tiskárnu vybrat ručně (jestli jich má noťas více).

Další možnost je po cloudu. Například google má cloudprint a tam můžeš tisknout z druhé půlky zeměkoule.

tiskman
hodnocení

Konečně nějaký frajer a skvělá odpověď:) Díky moc!

Sdílení zkusím, ale jak to prosím funguje přesnějí s tím googlem cloudem? Děkuji

Psal to už jako první odpověď. Jen dodám, že pokud tu tiskárnu nasdílíš tak z toho pc kde budeš chtít tisknout ji musíš taky připojit. Například přes start/spustit, napsat jmeno_pc_s_tiskarnou kliknout na tiskárnu přes pravé tl. myši a dát připojit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nejde wifi na notebooku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]