Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým kabelem propojit monitor?

Od: pakonakabely odpovědí: 8 změna:

DD, jakým kabel mám připojit monitor? Mám na výběr DVI nebo DisplayPORT. Který je lepší (kvalita obrazu)?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obecně se říkává, že HDMI je lepší... ale myslím, že lidské oko toho moc nerozezná... jaké máte rozlišení? Co máte za monitor?

doplněno 07.12.14 16:29:

Já zatím viděl kombinaci jen s HDMI - proto moje volba.. pokud však má tazatel DVI nebo VGA tu drouho stranu kabelu, pak si troufám tvrdit, že je to úplně jedno...

praivo*

Kde tazatel píše o HDMI? Jinak já bych volil ten DisplayPort.

praivo:

prosím a jaký je rozdíl videosignálu DVI vs HDMI?

Ono ve finále prostě závisí vše na TV/monitoru, jejich rozlišení a kartě, její nastavení... Běžné oko nedokáže rozlišit rozdíl kvality.

Jakým kabelem propojit monitor?
Pokud vím, tak HDMI a DVI mají shodný přenos videosignálu, liší se pouze konektory a DVI neobsahuje audio, ale na jeho konektoru je dostupný i analogový videosignál formátu VGA ;)

pakonakabely
hodnocení

Doplním více informací ...

Na grafické kartě mám 1x DisplayPORT, 1x HDMI, 2x DVI. HDMI použít nemohu, protože pomocí něho mám propojenou TV. Monitor má jak DisplayPORT, DVI i HDMI. HDMI rozbočovač použít nemohu, na TV chci zobrazovat jinný obraz než na monitoru ...

to nemůžete udělat "rozšířenou plochu"? bych v tom problém neviděl.. HDMI... ale jinak tedy DisplayPORT
pakonakabely
hodnocení

Ono lze přes HDMI rozbočovač připojit 2 monitory s rozšířenou plochou? Já myslel že rozbočovač bude pouze posílat stejný obraz z HDMI na PC do dvou monitorů :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]